Шкільне меню українських школярів порушує норми – Держпродспоживслужба

Дарія Поперечна — 7 лютого 2020, 15:06

25% українських навчальних закладів порушують норми щодо натурального і збалансованого дитячого харчування.

Такими є результати аналізу щоденних дитячих меню у шкільних закладах, якими поділилась Держпродспоживслужба.

25% шкіл порушують норми харчування. Фото [email protected]/Depositphotos

Усього було опрацьовано 8 тисяч екземплярів денного шкільного меню з різних навчальних закладів України.

Дослідження показало, що у дитячому харчуванні, яке пропонують у навчальних не вистачає:

  • молока;
  • масла вершкового;
  • сметани;
  • сиру кисломолочного;
  • яєць;
  • фруктів;
  • соків;
  • овочів.

Крім цього, діти отримують лише 40-60% продуктів тваринного походження (риби, м'яса) від встановленої норми.

Чому деякі діти позбавлені харчування у садках і школах

Калорійність добового раціону переважно забезпечується за рахунок продуктів з високим вмістом вуглеводів (цукор, крупи, макаронні вироби та рослинна олія).

Таке поєднання продуктів свідчить про незбалансоване харчування українських школярів.

Вас також може зацікавити:

Мучать в школі. Чому шеф-кухар Євген Клопотенко хоче змінити раціон школярів

Дітям – менше калорій, дорослим – більше білків. МОЗ увів нові норми харчування

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні