В Німеччині хочуть зобов'язати власників вигулювати собак не менше 2 разів на день

Наталiя Бушковська — 20 серпня 2020, 14:34

В Німеччині можуть зобов'язати власників собак вигулювати домашніх улюбленців не менше, ніж двічі на день.

Це підняло купу обговорення в суспільстві: чи може уряд вирішувати, що краще для майже 9,4 мільйона власників тварин, пише Reuters.

Міністерка сільського господарства Юлія Клоекнер оголосила, що вона порадилась з експертами й представляє законопроєкт, який вимагає від власників собак вигулювати тварин не менше, ніж два рази на день.

При цьому загальна кількість часу, який тварина знаходиться на вулиці має бути не менше 1 години в день.

"Тварини не іграшки.

Їхні потреби мають бути враховані.

Їм необхідна достатня кількість фізичного навантаження та їх не можна надовго залишати на самоті", – стверджує Клоекнер.

В Німеччині можуть зобов'язати власників собак вигулювати домашніх улюбленців не менше, ніж двічі на день.
Фото: OOV/Depositphotos

Якщо врахувати, що в Німеччині майже 1 людина з 5 має домашніх тварин, а новий регламент з прав тварин обмежує також і перевезення сільськогосподарських тварин в спекотну погоду, то можна зробити висновок: нововведення впливають на дуже значну частину населення.

Спікер німецької асоціації власників собак Удо Коперник стверджує, що цей законопроєкт вже підняли на сміх, бо більша частина тих, хто мають собак, і так достатньо з ними гуляють.

Він також додає, що це не підходить до всіх собак.

З ним погоджується і кінолог Анья Штрігель.

"Двогодинна прогулянка для молодого лабрадора – це здоровіше, ніж для собаки, яка страждає на артрит та має проблеми з серцем", – каже вона.

Важко сказати наскільки гарною є ідея міністерки сільського господарства Німеччини, проте у світі наразі загалом панує тренд на повагу до тварин й повагу їхніх потреб.

Згідно з Національним альянсом з питань захисту тварин США, будь-яка тварина має право на 5 свобод:

  • Свободу від голоду та спраги. Тварина повинна мати доступ до чистої води та отримувати здоровий раціон
  • Свободу від дискомфорту. Тварина має право на гідний простір, де вона може укритися та відпочити.
  • Свободу від болю, травм та хвороб. Завдяки профілактиці, своєчасній діагностиці та лікуванню.
  • Свободу виражати нормальну поведінку. Для цього тварині потрібно достатньо простору, зручностей та компанія інших тварин її виду.
  • Свободу від страху та дистресу. Тварині потрібно забезпечити умови та лікування, які не спричинюють ментальних страждань.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні