Мінекономіки схвалило фемінітиви: тепер "директорка", "авторка" або "майстриня" – офіційні назви

Дарія Поперечна — 25 серпня 2020, 13:58

Відтепер назву професії у кадрових документах можна вказувати у фемінітиві за бажанням користувачів.

Про такі зміни йдеться у наказі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України "Про затвердження Зміни № 9 до національного класифікатора ДК 003:2010" від 18 серпня.

"У КП професійні назви робіт наводяться у чоловічому роді, окрім назв, які застосовуються виключно у жіночому роді (економка, нянька, покоївка, сестра-господиня, швачка).

За потребою користувача, при внесенні запису про назву роботи до кадрової документації окремого працівника, професійні назви робіт можуть бути адаптовані для означенні жіночої статі особи, яка виконує відповідні роботи", – зазначається у документі.

Фото Deklofenak/Depositphotos

Наприклад, тепер у кадровій документації за бажанням можна зазначати "інженер" або "інженерка".

Зазначається, що такі корективи можна вносити відповідно до пункту 4 параграфа 32 Українського правопису, схваленого постановою Кабінету міністрів України.

Вас також може зацікавити:

"Индика" там нема! Остаточна редакція нового Українського правопису: основні новації

Фемінітиви – це щоденне свято, як добре ви їх знаєте?

Три причини, чому варто вживати фемінітиви

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні