"Жінка-Воїн в першу чергу Жінка"

— 14 жовтня 2020, 19:09

ТМ "Anabel Arto" до Дня Захисника України ініціювали соціальний проєкт "Жінка-Воїн в першу чергу Жінка". Його мета звернути увагу суспільства до жінок-воїнів, жінок фронту, які на рівні з чоловіками виконують військові обов‘язки, але часто залишаються без уваги.

ТМ "Anabel Arto" разом з фотографкою та авторкою соціального проєкту про жінок з інвалідністю "Не така як інші Вона" Діаною Андруник, створили фотопроєкт з чинними військовими жінками та ветеранками війни зі спілки "Жіночій Ветеранський Рух". Кожне фото розповідає історію жінки-воїна:

- Ірина Іванюш: ветеранка, доброволець, учасниця російсько-української війни. Медсестра, яка врятувала десятки життів, а після підірвалась на міні та втратила дві ноги та пошкодила око.
- Валерія Бурлакова : ветеранка російсько-української війни, журналістка, мінометниця. Спочатку їздила на фронт як кореспондент, але згодом приїхала писати репортаж у Піски, і залишилася у добровольчому підрозділі "Карпатська Січ". На фронті втратила нареченого, її щоденник, написаний на фронті у ці дні, згодом був виданий як книга.
- Юлія Ковальова: Військовослужбовиця 28 ОМБР. Вона тижнями оббивала пороги військкомату, щоб її взяли до армії. Хотіла потрапити до десантно-штурмових військ, але дівчині відмовили, мовляв, зі зростом 156 см і вагою 35 кілограмів їй там не місце. Не здалася. Сьогодні Юлія Ковалева – одна з тих 55 тисяч жінок, які служать у Збройних силах України. Більше історій за посиланням ( посилання стане актуальним ввечері 13/10)

Презентація відбулася 14 жовтня в онлайн-форматі та на вітринах деяких бутиків "Anabel Arto" (бутик в ТЦ Гулівер та бутик в ТРЦ River Mall), які з 14/10 до 21/10 перетворяться на міні-виставку :

Проєкт відбувається за підтримки Віце-Прем’єр-Міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та спілки "Жіночого Ветеранського Руху".

"Жіночого Ветеранського Руху" – це ветеранки, які допомагають жінкам повертатися з війни до мирного життя.

Низова організація з жінок-ветеранок, військовослужбовиць та волонтерок з усієї України, що офіційно зареєстрована в жовтні 2019 року. З початком війни в 2014 році, жінки добровільно долучилися до лав ЗСУ, добровольчих формувань та інших підрозділів сектору безпеки і оборони України.

Фотографка Діана Андруник ділиться враженнями після зйомок з жінками:

"Мене дивувало та надихало, як дівчата змінюються, коли надягають різний одяг. Ось вони у білизні, такі ніжні, чуттєві, тендітні. Тріпотять ніби листя на вітрі, переживають. І як тільки я просила перевдягти їх форму, то одразу спина рівна, обличчя серйозне. Відчувалася виправка та бойовий дух. Ні смутку, ні якогось жалю витраченого зі свого життя на роботу військовими. Хоча, мені здається, що для них це не робота, а поклик."

Більше фото проєкту ви можете знайти за посиланням: https://www.instagram.com/anabelarto_official/

Головне сьогодні