Що їдять в Європі?
Не секрет, що в багатьох аспектах ми підглядаємо за Європою – мода, рівень життя, культура і, звичайно, фуд-тренди.
Яку їжу їдять в Європі, які фуд-тренди тільки починають приходити до нас і в чому варто взяти приклад із закордону?
1. Рослинний білок
Все більше і більше людей переходять на рослинне харчування, відмовляючись від м'яса і тваринних продуктів.
Зернові, проростки, бобові, насіння, соя, водорості – всі ці продукти містять велику кількість білка.
Тепер замість стейків і соковитих бургерів можна замовити котлети з нуту, кіноа або суміші гороху, картоплі та пшениці.
2. Протеїн
Сьогодні протеїн популярний не тільки серед спортсменів.
Головний тренд останніх років –стрімке зростання популярності продуктів харчування з підвищеним вмістом протеїну.
Раніше на спеціальних білкових дієтах сиділи ті, хто хотів схуднути або набрати м'язову масу, тепер білки додають в саму різну продукцію – від йогуртів до чіпсів.
3. Суміш олії та вершкового масла
Суміші – давно відомий європейцям продукт. Вони стали невід'ємною частиною їх раціону. Суміш рослинно-вершкова підкорила споживачів насамперед низьким рівнем тваринних жирів і холестерину, збагаченістю вітамінами А, D, Е, К і вершковим смаком.
Варто відзначити, що в Європі деякі рослинно-вершкові суміші, збагачені біологічно активними речовинами, коштують навіть дорожче, ніж масло.
І європейські споживачі активно купують ці продукти, розуміючи їх цінність і користь для здоров'я.
4. Ніякого глютену
В Європі можна знайти безглютенову версію абсолютно будь-якого продукту.
Тренд на ЗСЖ зробив глютен новим ворогом №1, а виробники, які пишуть на своїх продуктах "без глютену", нехай і неусвідомлено, але зміцнили в свідомості думку про його шкоду для здоров'я.
5. Продукти без лактози
У нас безлактозне молоко стало популярним лише кілька років тому, а от за кордоном цей тренд процвітає вже давно.
Крім молока, в Європі можна купити безлактозні йогурти, сири і навіть вершки.
А ті, хто зовсім не вживає молочку, обирають альтернативні продукти із сої.