Wog запустив переробку кавової гущі ®
АЗК Wog спільно з українською еко-компанією Blue Ocean Solutions (BOS) в рамках ЕКО-платформи "До природи з добром" запустили проект з переробки кавової гущі.
Тепер кавова гуща, що залишається після приготування кави з кавомашинах мережі, буде збиратися для подальшої переробки в зручні екологічні підстаканники.
Крім цього, мережа відмовилася від використання пластикових соломинок для напоїв – компанія пропонує їх екологічний аналог.
На першому етапі підстаканники з кавової гущі та еко-трубочки доступні на АЗК Wog у Києві та області. Надалі проект буде реалізований на всіх об’єктах мережі.
"Wog піклується про навколишнє середовище і прагне скоротити забруднення нашої планети.
А тому проект з переробки кавової гущі для компанії – не тільки сучасне екологічне рішення з утилізації кавових відходів, а й можливість у майбутньому істотно скоротити використання пластику", - заявила куратор ЕКО-платформи і директор з комунікацій Wog Олена Осипчук.
Крім кавової гущі у виробництві еко-підстаканників також використовується макулатура у співвідношенні 3 до 7.
На всіх етапах виробництва від створення однорідної маси до формування, сушки і упаковки продукція BOS проходить жорсткий контроль для забезпечення найвищої якості.
Крім цього, компанія замінила пластикові соломинки для напоїв в мережі АЗК і Wog CAFE на їх екологічний міцний аналог від BOS, для виробництва якого використовується спеціально створений папір і харчовий клей.
Уся сировина, що використовується при виготовленні соломинок, має європейські сертифікати якості і безпеки.
Така соломинка здатна перебувати в окропі до півтори години, не втрачаючи основних властивостей.
"Нашій команді не байдуже майбутнє планети, тому ми налагодили виробництво паперових виробів масового споживання, які стали гідною заміною пластику.
Почали ми з маленької соломинки, але вже працюємо над альтернативними рішеннями для інших пластикових предметів побуту.
У співпраці з компанією Wog ми перетворили кавову гущу на зручні підстаканники, які будуть використовуватися для транспортування кави", - заявила директор компанії BOS Анна Тарасова.
Кавова гуща – це новий вид чистої та безпечної сировини для виготовлення великої кількості еко-виробів.
На жаль, цей матеріал все ще суттєво недооцінений в Україні.
"Wog спільно з компанією BOS не має наміру зупинятися на досягнутому – в наших планах також запустити виробництво екологічної альтернативи пластикової кришки для стаканчиків з паперового волокна і кавової гущі", - зазначила Олена Осипчук.
Також кавову гущу, яка залишається після приготування кави у кавомашинах на п’яти АЗК міста Луцьк, Wog віддає на переробку в компанію "Пастернак", де її використовують для виготовлення органічного добрива – біогумусу.