Можна допомогти врятувати Тузлівські лимани – просто придбавши футболку

Ситнік Ольга — 15 січня 2021, 12:26

Український бренд одягу "Авіація Галичини", натхненний новою українською армією і створений у 2014 році, розробив спеціальний дизайн благодійних футболок із зображенням пелікана.

200 грн із продажу кожної футболки будуть передані в поміч добрій справі – порятунку Тузлівських лиманів.

Футболка розповідає історію Національного природного парку "Тузлівські лимани", ланцюга із 13-ти лиманів у межиріччі Дунаю і Дністра.

Лимани називають "пологовим будинком Чорного моря", оскільки тут величезні ресурси для відтворення біологічного різноманіття.

Лимани, де ще вчора була вода, риба та птахи, сьогодні перетворюються на пустелю. Потерпають не тільки природні екосистеми, а й мешканці місцевих населених пунктів. Регіон на межі екологічної та гуманітарної катастрофи.

Можна допомогти врятувати Тузлівські лимани – просто придбавши футболку

Так сталось тому, що злочинне угрупування браконьєрів засипало водні протоки між лиманами та Чорним морем.

Обміління 5 тисяч гектарів території призвело до кардинальної зміни екосистеми: сіль, яка залишається на дні лиманів, розвіюється вітром, потрапляє в ґрунт, роблячи його непридатним для життя багатьох рослин. Скоротилися площі мілководь, де годувалися і мешкали птахи.

В Україну щорічно прилітають два види пеліканів рожеві і кучеряві. Обидва занесені до Червоної книги України.

Вони прилітають з початком весни і годуються в Тузлівських лиманах аж до листопада, але тепер, через неконтрольоване використання ресурсів людиною, пелікани під загрозою зникнення.

Щоб врятувати лимани та їхніх крилатих мешканців, потрібно зібрати 450 000 грн на придбання екскаватора Warynski 415.

Збір коштів триває до 10 лютого 2021 року.

Для підписників Толоки УП "Авіація Галичини" пропонує знижку в 5% весь асортимент онлайн-магазину.

Толока УП – рівень членства у Клубі УП, коли підписники можуть отримувати ексклюзивні бонуси та знижки від українських бізнесів. Це – промокоди на книжки, кав’ярні, ресторани, вино та гастрономію, одяг та взуття, подарункові товари, таксі та інші корисні послуги.

Футболку можна замовити на сайті, а також придбати в магазинах "Авіації Галичини" (після 24 січня) за адресами у Львові: вул. Староєврейська, 3; вул. Краківська, 3; у Києві: вул. Хрещатик, 13; ТРЦ "Гулівер" (пл.Спортивна, 1А (3 поверх)); вул. Володимирська, 40/2.

Вас також може зацікавити:

Тузлівські лимани. Як команда природного парку самотужки протистоїть браконьєрам

Місія: врятувати одне з семи чудес України – озеро Світязь

Справжня ціна хутра норок: історія одного розслідувача

Чим небезпечні контактні зоопарки. Пояснює Супрун

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні