Історія успіху: чому третина майбутніх абітурієнтів користуються iLearn

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні частково складають з 2004 року. У повну силу ЗНО запрацювало у 2008 році. Для освіти України такий вид перевірки знань став величезним досягненням. За ці роки виникло чимало стратегій та способів для підготовки до тестування.

Один з таких – онлайн-платформа iLearn. Це проєкт, створений громадською спілкою "Освіторія". Стратегічним партнером проєкту є компанія Coca-Cola HBC.

Протягом навчального року всі випускники наполегливо готуються до ЗНО. Хоч як, а іспити – це стрес для школярів. iLearn допомагає ефективно підготуватись до складання тестів та вступити до омріяних навчальних закладів.

iLearn став корисним інструментом у сфері освіти в Україні. А в умовах пандемії платформа набула більшої актуальності. Лише за один місяць карантину кількість користувачів сягнула річних показників приросту і подолала позначку у 100 тисяч, а зараз нею користуються вже понад 120 тисяч учнів. Проте не лише карантин зумовив такі темпи росту. Це сталося і завдяки тому, що iLearn побудована з урахуванням найкращих практик онлайн-навчання і вікових та психологічних особливостей дітей.

Що таке iLearn і як це працює

Ідея iLearn з'явилася ще у 2012 році. Команда Громадської спілки "Освіторія" хотіла створити проєкт, що давав би всім рівні умови для вступу в університет, незалежно від соціального статусу, місця навчання та проживання.

Пілотний запуск проєкту iLearn відбувся у тому ж році в інтернаті м. Городня Чернігівської області.

"Серед вихованців інтернатів та дитячих будинків є дуже багато талановитих та вмотивованих дітей, яким не вистачає можливостей, щоб отримати якісну підготовку та вступити до ВНЗ. Ми даємо їм цю можливість", - каже Зоя Литвин, очільниця "Освіторії".

Зараз iLearn - освітня онлайн-платформа, яка допоможе підготуватись і скласти незалежне оцінювання з усіх основних предметів - від української мови до математики і біології. Платформа інтуїтивно зрозуміла – все просто, швидко і легко. Навчання на iLearn проходить в трьох форматах - вебінари, курси і тести.

На вебінарах викладачі протягом години детально розбирають питання, які можуть трапитися на тестуванні. Вони проводяться протягом року 6 разів на тиждень завдяки підтримці партнерів проєкту.

Онлайн-курси допоможуть комплексно підготуватися до ЗНО. Вони побудовані за принципом мікронавчання: необхідний до вивчення навчальний матеріал розбито на маленькі логічні частинки, через поступове опрацювання яких і опановується увесь навчальний зміст. Кожний курс складається з 5-6 навчальних модулів, у яких є до 5-7 лекцій. А в кожній лекції є навчальні відеоролики та завдання для самоконтролю.

Що відрізняє iLearn від інших платформ

iLearn має три важливі відмінності.

Перша - навчальна платформа iLearn є гейміфікованою. Процес навчання відбувається у формі гри. Абітурієнт реєструється, обирає аватар, проходить тести та курси, бере участь у вебінарах - і за кожне досягнення отримує Вчибакси - віртуальні монети.

На що їх витрачати? У iLearn можна прокачувати аватар. Можна купити новий образ та підібрати йому одяг.

В цьому випадку, навчання та гра прекрасно поєднуються. Чим більше знань буде засвоєно, тим більше можна отримати вчибаксів для прокачки персонажа. Навчання перетворюється на гру, де можна отримати не тільки віртуальну валюту, але й соціальну - знання.

По-друге, iLearn обрала тактику мікронавчання. Багато речей в інтернеті відволікають від отримування знань. Тому заняття тривають менше 45 хвилин, а необхідні знання для складання ЗНО даються концентровано. Окрім цього, учні можуть перемикатися між предметами у будь-який час, що допомагає зберігати увагу та інтерес до навчання.

По-третє, iLearn дає можливість спілкуватися з лекторами в реальному часі. Це вкрай необхідно для того, щоб з'ясовувати незрозумілі моменти курсів, а потім перевіряти засвоєння знань через невеликі тести на платформі.

"Переваги iLearn – це інтерактивність, гейміфікація та інноваційні методики навчання, як-от microlearning. Курси та уроки створені з глибоким розумінням сучасних підлітків, і тому вони охоче та результативно навчаються", – пояснює Литвин.

Чому платформа iLearn стала популярною

На початку минулого року на платформі було близько тридцяти тисяч користувачів. У січні 2021 року ця кількість збільшилася до 113 тисяч, у лютому - до 120 тисяч, і продовжує зростати, адже не за горами квітень та пробне ЗНО.

Чому iLearn це вдалося, адже навчальних онлайн-платформ багато? Все дуже просто. І головна причина тут не в поширенні коронавірусу, який унеможливив традиційний формат навчання на довгі місяці, і не у вимушеному онлайн-навчанні, і навіть не в зростаючому інтересі до нестандартних форм та платформ на зразок iLearn, що стають все більше затребуваними в усьому світі.

Найважливішим елементом успіху iLearn, є поєднання доступності, системності і безкоштовності цієї онлайн-платформи.

Вебінари з викладачами, лайфхаки для вирішення складних завдань, тренувальні тести - платформа iLearn має усі ці інструменти для підготовки до ЗНО у повному обсязі.

Досвід показує, що завдяки iLearn діти, які не мали можливості займатися з дорогими репетиторами, ефективно готувалися за допомогою платформи, успішно складали тестування і потім вступали на безкоштовне навчання до омріяних університетів.

Усе що треба для опанування знаннями на iLearn – це лише бажання вчитися і доступ до інтернету.

"Той факт, що понад 100 тисяч учнів вже скористались можливостями iLearn, свідчить сам за себе: формат онлайн освіти набуває популярності, а Сoca-Cola разом з "Освіторією" робить усе можливе, щоб наша молодь була успішною та могла реалізувати свої здібності в Україні", вважає Андрій Бублик, директор із зв’язків з державними установами та комунікацій Кока-Кола Беверіджиз Україна.

Щоб скористатися платформою та усіма її можливостями, достатньо зареєструватися на https://ilearn.org.ua. Онлайн-курси також можна переглянути на YouTube-каналі iLearn.

Головне сьогодні