Поп-зірку з Південної Кореї тимчасово вигнали із гурту за булінг однокласника в школі

Софія Кочмар-Тимошенко  — 1 березня 2021, 11:08

Компанія засновниця кей-поп бой-бенду Stray Kids на деякий час вигнала 20-річного Хван Хьондин з гурту через те, що він в минулому знущався над своїм однокласником в школі.

Це трапилося після того, як жертва булінгу анонімно написав про те, що терпів від співака образи в підлітковому віці.

Спочатку Хван Хьонджин вибачився за це, але для його керівництва цього виявилося замало.

За останні кілька днів прокотилася ціла хвиля таких звинувачень щодо музикантів та зірок спорту в Південній Кореї.

Більшість з них заперечили такі свої дії, але дехто поплатився кар'єрою.

В січні кілька супер-зірок волейболу були виключені із національної збірної Південної Кореї, бо їх однокласники заявляли, що потерпіли від них знущання.

Хван Хьонджин з гурту Stray Kids

Фото facebook

За словами кореспондентів BBC, в Південній Кореї шкільні знущання не є більш серйозною проблемою, ніж будь-де у світі, але останнім часом через це точиться багато дискусій у суспільстві.

Згідно з опитуванням, яке провело Міністерство освіти Південної Кореї, хоча би один із кожних 100 учнів початкової та середньої школи постраждав від жорстокої поведінки в школі.

Stray Kids південнокорейський бой-бенд із восьми учасників, який був сформований у 2019 році компанією JYP Entertainment через однойменне реаліті-шоу.

Тепер компанія-засновниця заявляє, що співак "матиме багато часу, щоби подумати про свою поведінку, бо він вже припинив свою діяльність у якості знаменитості".

"Він щиро співчуває і роздумує про те, що своїми грубими і не належними словами образив різних людей у середній школі", йдеться у заяві.

Минулого тижня анонімний користувач соцмережі написав повідомлення на онлайн-форумі, в якому детально описав, як Хван Хьонджин ображав його у середній школі у ранньому підлітковому віці.

Після того, як керівна компанія гурту провела розмови-розслідування з колишніми учителями та однокласниками співака, співак особисто зустрівся із ображеним однокласником і вибачився за свої дії.

Хьонджин також опублікував в Instagram вибачення: "Робив я це свідомо чи ні, але я не думаю, що мене взагалі можна вибачити за цей незабутній біль, якого я завдав".

Тепер, коли він вже відсторонений від концертної діяльності, у південно-корейських соціальних мережах не перестають обговорювати, чи це правильно наказувати кого-небудь за щось, що сталося багато років тому.

Хьонджин не єдина південно-корейська знаменитість, яку звинувачують у шкільному булінгу.

Так, подібним нібито займалися в школі і Суджин з жіночого гурті (G)I-DLE, Мингю з чоловічого гурту Seventeen, Кіхьон з Monsta X та актори Ким Дон Хи, Чо Бен Гю і Пак Хе-со.

Дехто з них не погодився, що так вів себе у школі, однак 27-річний Кіхьон вибачився у п'ятницю, 26 лютого, в інтернеті за "незрілі стосунки і поведінку в минулому".

Вас також може зацікавити:

Без робочих штанів та бантиків: директор ліцею заборонила учням приходити до школи в "поганому" вигляді

5 ознак того, що дитина страждає від онлайн-булінгу. Поради для батьків

Покажіть це дітям і гляньте самі: три мультики про кібербулінг

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні