Покажіть це дітям і гляньте самі: три мультики про кібербулінг

— 7 січня 2020, 10:00

Говорити про серйозні речі з дітьми можна граючись. А ще переглядаючи разом мультфільми.

Про це точно знають організатори міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Наприкінці 2019 року, в рамках всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу, вони презентували 3 анімаційних ролика для дітей та батьків про кібербулінг.

Це документальні мультфільми, засновані на реальних історіях дітей, які змогли захиститися від онлайн-цькувань.

Історії для мультиків збирали на конкурсі, а режисерів, які створили ролики, обирало незалежне журі.

Режисер Денис Сполітак з документальною анімацією працював вперше. Каже, що коли отримав історію, то очікував на стандартну про булінг у школі, але все виявилося складніше, хоча й цікавіше.

Для режисерки, художниці-аніматорки Діани Денис тема кібербулінгу дуже близька, бо їй лише 20 років, вона сама ще зовсім недавно була підлітком і спостерігала випадки цькувань в онлайні.

Своїм роликом "Mr. Nox" Діана закликає не ігнорувати погрози в онлайні.

Художниця-аніматорка Тереза Яковина та режисер Юрій Юдін вмістили в ролик три історії про кібербулінг свого головного героя й автора, 16-річного Дмитра Федоренка.

Дмитро написав для мультфільму реп і начитав його.

Перші українські антикібербулінгові мультфільми радять показувати у школах з навчальною метою. Для цього до них створено сценарій обговорення.

Ролики зі сценарієм для обговорення буде зручно використовувати вчителям/лькам, соціальним працівникам/цям, психологам/иням, шкільним офіцер(к)ам поліції, інспектор(к)ам юве-нальної превенції, батькам школярів та всім, хто хоче захистити дітей від кібербулінгу.

"Мета цих роликів показати дітям, що вихід є.

Якщо ти опинився/лася в ситуації кібербулінгу, ніколи не треба соромитися звернутися по допомогу до дорослих, тому що ситуація може стати небезпечною. І ці історії яскраво це ілюструють", – пояснила Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту Docudays UA.

Також буде корисно:

Інтернет, який шкодить дитині. На що звернути увагу батькам

Кіберхондрія та кіберхордінг: якими розладами загрожує нам інтернет?

11 правил безпеки в інтернеті, яких батьки мають навчити дітей

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні