Весняний семестр в Харківській школі архітектури ®

— 13 березня 2021, 11:00

Весняний семестр у ХША — це серія підготовчих курсів онлайн у сфері архітектури та урбанізму.

Семестр складається з двох інтенсивів — "Архітектура" та "Урбанізм", курсу портфоліо та 6 професійних лекцій. Для тих, хто хоче пройти весняний семестр повністю, діє знижка 3 500 гривень.

Цілі семестру – сформувати у студентів базову теоретичну основу, практичні навички на старті професії, дати можливість взяти участь в архітектурному й урбаністичному проектах та підготувати своє портфоліо.

Зареєструватися на проходження програм та знайти додаткову інформацію можна за посиланням. Курси пройдуть онлайн та частково в Харкові. Старт 1 інтенсиву Архітектура відбудеться вже 22 березня.

На весняному семестрі студенти отримають навички:

- скетчинг, фотографування, макетування та креслення.

- просторового малюнку, формування ідей у зображенні, композиції, шрифтам та архітектурній графіці.

- дослідження та інтерпретації, соціологічним та антропологічним дослідженням,

- формуванню власних поглядів, вмінню їх зображувати, описувати та доносити різними методами

- презентації своїх робіт у портфоліо, досвіду участі у виставках, критичному веденню дискусій та рев'ю.

"Навчання на Весняному семестрі — це тільки початок. Він має бути ефективним. Ми даємо студентам можливість подивитися на архітектуру та урбанізм з різних сторін, розширити межі уявлення про професію, підготуватися до вступу та визначитися "а архітектура та урбанізм — це моє?", – ділиться кураторка підготовчого відділення ХША Анастасія Палій.

Програма семестру готує до вступу на бакалаврат ХША та до інших закладів вищої освіти на архітектурні спеціальності, дає змогу подивитися під іншим кутом на виклики, навички та етику архітектора, спробувати себе у професії та навчатися у команді з дружніми та вмотивованими студентами та тьюторами.

Інтенсив "Архітектура" (онлайн) – це ємкий курс, що дасть можливість розширити межі уявлення про професію архітектора, дізнатися про те, як влаштована архітектурна практика та що потрібно вміти для подальшої діяльності.

Студенти отримають базову теоретичну основу, практичні навички на старті професії та можливість взяти участь у архітектурному проекті.

Інтенсив з урбанізму (офлайн у ХША) дасть можливість познайомитися із професію, дізнатися про базові теорії та виклики міст та здобути перші необхідні навички та знання.

Інтенсив буде проходити у форматі воркшопів та роботі з ділянкою міста та включатиме урбаністичне, соціологічне та візуальне дослідження території.

Курс Портфоліо (онлайн) дає можливість зібрати весь свій досвід та навички у привабливу та інформативну книжку. На курсі студенти зрозуміють, на що потрібно звернути увагу, як подати, сфотографувати та оформити свій досвід, поговорять про те, що таке storytelling у графічному вигляді.

Додаткові 6 лекцій дадуть теоретичну базу з архітектури та урбанізму.

Студенти разом із тьюторами Магістратури, Бакалаврату та Нульового року ХША поговорять про роль соціології в архітектурі, про те, для чого архітектору вміти писати тексти, про літературу для архітекторів, питання екології в архітектурній та урбаністичній сфері.

Для того, щоб пройти весняний семестр повністю чи окремий інтенсив або курс, необхідно подати заявку на сайті.

Головне сьогодні