Українські розумні окуляри, що рахують калорійність страви, здобули золото на конкурсі в Женеві

Катерина Хорощак — 31 березня 2021, 15:20

Розробка українського винахідника Сергія Лисіна – розумні окуляри, що рахують калорії – здобула золоту медаль на Міжнародній виставці інновацій у Женеві "The International Exhibition of Inventions of Geneva".

Це один з найбільших та найпрестижніших щорічних конкурсів у світі, в якому беруть участь розробники із 45 країн, повідомили у Малій академії наук.

Свій винахід Сергій назвав Nutis. Розумні окуляри можуть порахувати калорійність страви за лічені секунди.

Вони працюють в тандемі із мобільним додатком, де відображається, скільки енергії спожито і скільки витрачено.

Достатньо лише вдягнути окуляри та подивитися на страву: картинка зафіксується та відправиться на сервер, де і порахується калорійність їжі, а інформація з’явиться на екрані смартфона.

Сергій Лисін

"Користувач може контролювати свій денний раціон: кожний прийом їжі окуляри порахують, а в кінці дня додаток виставить "рахунок" спожитих за день калорій.

Це буде корисно не лише тим, хто турбується про свою фігуру, а й, наприклад, людям з алергією чи хворим на діабет: додаток підкаже, які продукти можна їсти, а від яких краще відмовитись", – пояснює Сергій.

Також Nutis має вбудований трекер, який стежить за фізичною активністю – ходьбою, бігом, тренуваннями. Так система рахує не лише спожиті, а й витрачені калорії.

За словами винахідника, користувач може надати доступ до свого додатку тренеру, аби той дистанційно контролював підопічного.

Розумні окуляри можуть рахувати не лише калорійність спожитої їжі, а й кількість випитої води. Також керувати системою можна голосом. А ще Nutis допомагає шукати рецепти страв.

Протестувати додаток може охочий: для цього потрібно заповнити спеціальну форму.

Вас також може зацікавити:

7 українських винаходів, які реально допоможуть у боротьбі з COVID-19: зробіть їх разом з дитиною або у майстерні

4 проєкти українських школярів, які допоможуть щонайменше відтермінувати екологічну катастрофу в Україні

Винаходи природи: 10 матеріалів, скопійованих людьми

10 винаходів, які вирішать проблеми, про які ви не знали. ФОТО

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні