5 помилок ремонту ванної кімнати, які допускають навіть професіонали ®

— 22 квітня 2021, 08:57

Роблячи ремонт без дизайн-проекту важливо не наробити помилок.

Хтось помиляється у плануванні, хтось — у виборі матеріалів та сантехніки. Ідеї для планування шукайте у роботах дизайнерів, що доступні в інтернеті.

А з вибором якісної сантехніки, запірної арматури, плитки та меблів допоможе інтернет-магазин Імперія Сантехніки.

У каталогах магазину ви знайдете все необхідне для створення ванної кімнати своє мрії. А поки що читайте про найтиповіші помилки у ремонті, аби їх не повторювати.

Окремо стояча ванна біля стіни

2020 рік став піком популярності окремо стоячих ванн. Їх купували навіть ті, хто має невелику ванну кімнату. Одні встановлювали чашу впритул до стіни, інші — на відстані 10-15 см, щоб хоч якось окреслити її форми.

Окремо стоячі ванни рідко мають рівні краї, тому між стіною і бортом лишається щілина. У неї потрапляє вода, яку неможливо прибрати.

Закінчується все розмноженням грибка і плісняви. Щоб цього не ставалось, залишайте проміжок у 25-30 см, або купуйте пристінну ванну.

В Імперії Сантехніки є сотні акрилових, стальних ванн, та навіть моделей з литого мармуру.

Неправильне розміщення змішувача у душовій

Згадайте момент, коли ви заходите в душ, вмикаєте верхню лійку та перші декілька секунд вас пронизує потік холодної води. Добре, якщо ви маєте куди відійти, а декому доводиться це терпіти.

Це стається тому, що вентиль регулювання температури розміщений під лійкою, а мав би знаходитись збоку. В ідеалі — біля входу, щоб користувач міг спустити холодну воду, почекати та зайти в душ, наповнений теплою парою.

Обирайте душову систему прихованого монтажу та слідкуйте за правильним розміщенням змішувача. Купити змішувач для ванної кімнати можна в каталозі Імперії Сантехніки.

Відсутність сушарки для рушників

Дизайнери часто ігнорують цей елемент сантехніки, вважаючи, що при наявності теплої підлоги додаткове місце для сушіння рушників непотрібне.

У великих родинах, де щовечора збирається багато вологих рушників, настінна сушка необхідна.

Встановлювати її після завершення ремонту непросто, адже водяну модель необхідно під'єднувати до системи опалення чи гарячого водопостачання.

А для підключення електричної необхідна розетка. Не варто відмовлятись від сушарки. Тим більше, що у каталозі Імперії Сантехніки є багато дизайнерських моделей італійських брендів Irsap, Margaroli та Devon&Devon.

Неправильне розміщення вмикача для витяжки

Про місце встановлення цього вмикача багато років сперечаються дизайнери. Одні наполягають на необхідності розміщення у ванній, інші — за дверима.

Насправді вмикачів повинно бути два: один за дверима ванної кімнати, інший — в зоні унітазу. Дублювання кнопок не є складним процесом, проте дозволяє увімкнути витяжку у момент, коли вона найбільше потрібна.

Недостатня кількість розеток

Люди, які роблять ремонт самостійно, часто забувають про розетки. Бо ж здається, які там прилади у ванній.

Насправді їх доволі багато: пральна машина, сушарка, водонагрівач, фен і вирівнювач волосся. А ще ж треба заряджати зубну щітку та електричну бритву.

Встановлюйте по розетці у кожній зоні ванної кімнати: біля раковини, пральної машини та біля унітаза.

Остання знадобиться для заряджання телефону, тим хто багато часу проводить в туалеті. Врешті, становіть розетку всередині дзеркальної галереї, там зручно заряджати зубні щітки та бритву.

Головне сьогодні