Коли місця вистачить на все: 8 практичних рішень для сучасних ванних кімнат

Ремонт – один із найбільш стресових моментів для багатьох українців. Так, цей період дійсно пов'язаний з певним дискомфортом і занепокоєнням усієї родини. Але варто пам’ятати, що це тимчасово і точно на краще! Головне – мати чіткий план дій!

Ось, наприклад, ремонт у ванній кімнаті. Варто готуватися до того, що це один із найдорожчих і найскладніших етапів, який буде вимагати постійного прийняття рішень: купувати кутову ванну чи прямокутну? Де розмістити унітаз найзручніше? Як зробити так, щоб чистити зуби вдвох, а не по черзі?

Ретельності вимагатиме й те, що в одному просторі потрібно поєднати безліч речей: від душового куточка до пральної машини. УП. Життя разом з компанією RAVAK підготували 8 концептуальних рішень для ванних будь-яких розмірів.

По прямій або навскоси

Недолік місця – основна проблема всіх ванних кімнат. Або гелі та шампуні падають з бортика, або на стінах з'являються нескінченні полиці й кімната стає схожа на бразильські фавели. Високий кран умивальника не крутиться в сторони, через що неможливо нахилитися і нормально вмитися. Та й поряд з умивальником нікуди поставити хоча б склянку для зубних щіток.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK 10°

У RAVAK знайшли просте, але дуже ефективне рішення, яке стало основою концепції 10°. Усі вироби, в тому числі й аксесуари, дизайнери повернули або нахилили на 10 градусів. За задумом розробників – провідної чеської студії DESIGN NOSAL, це робить користування виробами ще більш практичним та приємним. Завдяки цій дизайнерській знахідці, в геометрії умивальника та ванни з'явилася також додаткова площа, на якій можна розмістити необхідні речі. Погодьтеся, цінність такого продуманого простору набагато вища, а проводити час у ньому – справжнє задоволення. Вироби з цієї концепції підійдуть тим, хто любить класичні форми з елементами оригінальності.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK CLASSIC

Але якщо вам до душі більш традиційні рішення, то концепція СLASSIC – найкращий вибір. Класичні прямокутні елементи ванної зроблені так, щоб не займати зайвого місця, але при цьому вмістити в себе максимум можливостей для комфортного прийняття ванни. Цього вдалося досягти завдяки прямим стінкам та пласкому дну ванни. Також ця концепція доступна аж у чотирьох кольорах, тому СLASSIC спокійно можна адаптувати під будь-яке приміщення та освітлення.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK CLASSIC

Великі рішення для невеликих місць

Зробити ремонт у квартирі – це челендж, але в смартквартирі ця задача отримує підвищений рівень складності. На загальній площі до 30 м² потрібно вмістити кухню, спальню, вітальню, офіс. І, звичайно, ванну кімнату. Компроміси можливі, але не за рахунок комфорту! Принаймні, у цьому впевнені в RAVAK. Виробник пропонує одразу два дійсно розумних рішення для зовсім невеликих просторів.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK AVOCADO

Отже, перша концепція називається AVOCADO і складається з умивальника та ванни, що втілюють форму однойменного тропічного фрукта. Особливістю ванни є те, що вона досить широка в області плечей, а в області ніг вузька. Виріб продуманий до останнього міліметру та дозволяє істотно зекономити простір шляхом розміщення умивальника видовженої округлої форми прямо над ванною в області ніг. Що це дає? По-перше, ви маєте більше зручного місця для миття рук, по-друге, отримуєте додаткове місце для речей завдяки продуманій формі умивальника, по-третє, все це без жодного обмеження мийного простору у ванні!

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK BEHAPPY II


А якщо ви завжди хотіли мати ванну і душ, зверніть увагу на другу концепцію – BeHAPPY ІІ. Вона складається з унікальної за формою прямокутної ванни, спеціальної конструктивної штори, що повторює форми ванни, та умивальника, який розміщується за вищезгаданим принципом, – в області ніг. Доповненням до базового набору виробів з цієї концепції є тумба під умивальник та дзеркало, які витончено підкреслюють стиль ванної кімнати, а також вирішують питання зберігання необхідних речей.

Обидва концепти мають різний вигляд, але спільну мету: завдяки продуманій ергономіці, створювати практичну і простору ванну кімнату навіть у смартквартирі!

Зручні formy

Зазвичай, ванну кімнату продумують, відштовхуючись від того, яка там буде ванна. Якщо ваше побажання обмежується лаконічним дизайном, якістю матеріалів та елегантністю, то в каталозі RAVAK для вас є два ідеальних набори.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK FORMY 01

У FORMY 01 домінує чітка геометрія – рівні лінії та симетрія. Але якщо поглянути на ванну з цієї концепції, то побачимо, що один борт у неї ширший за інший – це зроблено для надання виробу більшої практичності. Ви отримуєте додатковий простір – отже більше комфорту і свободи! У концепції FORMY 02 геометрія ванни має натяк на заокругленість ліній, легкий прогин, що візуально надає інтер’єру динаміки та нового вигляду.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK FORMY 02

Зручно, що в обох концепціях є можливість індивідуального завершення оздоблення ванни відповідно до загальної стилістики кімнати. Облицювати керамікою, деревом, штучним камінням, або ж використати передню та бічну панелі білого кольору – обирайте будь-який варіант!

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK FORMY 02

Ще однією складовою обох концепцій FORMY є умивальники. Вони максимально просторі та зручні для миття рук. Особливістю є те, що ці умивальники призначені для встановлення на стільницю. Так дизайнери піклувалися про додатковий простір для ваших речей. Але особливу увагу вони зосередили на технологічних характеристиках поверхні стільниці – вона має спеціальне просочення для максимальної стійкості до вологого середовища, та вкрита кількома шарами лаку, стійкого до зношування. Ви можете бути впевнені у міцності та довговічності стільниці, та сфокусуватися на виборі її форми, кольору та матеріалу виконання.

Ілюзія простору

Справжньою перлиною в асортименті продукції для ванних кімнат бренду RAVAK є концепція CHROME. Вона гармонійно погоджена до найдрібніших деталей і налічує близько 250 елементів. Це найповніша на українському ринку колекція виробів, що разом утворюють бездоганну комплексну систему для обладнання будь-якої сучасної ванної кімнати. У складі концепції є елегантні, практичні та зручні моделі ванн, штори для ванни, душові куточки у різному виконанні, душові піддони, канали, умивальники, санкераміка, меблі, різні типи змішувачів та додаткові аксесуари.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK CHROME

Що стосується дизайну, концепції CHROME властива проста краса, яка ніколи не набридає. Стиль цих виробів не є домінантним, проте він витриманий в кращих світових дизайн-традиціях. "Візитівкою" цього концепту є форма овалу. Вона присутня у всіх елементах. Витягнутість і сліпуча білосніжність матеріалів разом з правильним освітленням немов збільшують розміри кімнати та створюють ілюзію простору!

Rosа, що розквітає

Концепція ROSA робить акцент на асиметрію у всіх основних елементах, що робить стиль не тільки незвично привабливим, але і вкрай практичним.

КОНЦЕПЦІЯ RAVAK ROSA

Кутова ванна з вигнутою чашею скорочує витрати на площу. Умивальник має менший діаметр, але більше виступів, що дозволяє вільно розмістити особисті речі. Дрібні деталі зроблені так, щоб у всьому доповнювати й повторювати головні елементи. ROSA створює цілісний простір, який виходить далеко за межі розуміння звичайної ванної кімнати, перетворюючи на місце, де хочеться розслабитися і перебувати якнайдовше.

Ми сподіваємося, що змогли вас переконати у тому, що ремонт – це не лише стрес, а й творчі відкриття, сплеск енергії та неминучі зміни. Найнадійніший спосіб трохи знизити градус емоційності – користуватися послугами офіційного сервісу, делегувати робочі моменти професіоналам та обирати перевірені часом рішення. Залишилося трохи потерпіти та попереду на вас чекатиме нове життя – в комфорті й красі!

Про бренд

RAVAK – чеський виробник сантехніки, що створює ванні кімнати, продумані до найдрібніших деталей, що надихають. Компанія поставляє комплексні рішення для сучасних ванних кімнат у вигляді цілісних концепцій. Виробляє акрилові ванни з можливістю установки на них штор або дверей для ванн. Також в асортименті виробника присутні умивальники з литого мармуру, санітарна кераміка (унітази, біде та керамічні умивальники), меблі для ванних кімнат, змішувачі та широкий вибір практичних аксесуарів.

RAVAK задає тренди, розробляє унікальні технічні рішення, запатентовані технології та матеріали. Продукція RAVAK з оригінальним авторським дизайном постійно бере участь у найпрестижніших світових конкурсах в області дизайну. RAVAK – найбільший виробник обладнання для ванних кімнат у Центральній та Східній Європі з більш ніж 30-річним досвідом роботи.

Головне сьогодні