Свято Міжнародного спортивного журналіста на корті для падел ®

— 6 липня 2021, 12:07

Як святкували Міжнародний день спортивного журналіста?

Турнір SPORT MEDIA CUP серед журналістів, відомих спортсменів та очільників спортивних організацій відбувся 2 липня 2021 року у KYIV RACKET SPORTS PARK - першому в Україні спортивному парку з ракеткових видів спорту, де можна пограти в бадмінтон, падел та настільний теніс.

Ініціаторами заходу виступили Спортивний комітет України, ГО "Українська падел Федерація" та Федерація бадмінтону України.

Іспанці Манолін Фернандез Діаз (чемпіон Іспанії, срібний призер світової першості, входить до топ 35 гравців Іспанії) та Якобо Бланко де Мігель (має кращий світовий рейтинг, чемпіон Європи, 7-разовий абсолютний чемпіон Мадриду) провели для журналістів показову гру та майстер-клас з падел.

Падел – спорт, який нещодавно з’явився в Україні на стрімко набирає популярність. Це своєрідна суміш тенісу, пінг-понгу та сквошу. Сьогодні падел є найбільш популярним в Іспанії, Мексиці та Андоррі, а також у латиноамериканських країнах (Аргентина).

Вже він включений в програму європейських ігор, що пройдуть у Польщі. В Україні падел налічує більше 500 гравців.

Ведучими свята стали спортивний журналіст Слава Варда та перша ракетка України з бадмінтону Артем Почтарьов. Вони запалювали своєї енергетикою гостей свята та знайомили з досягненнями та історію у падел та бадмінтоні.

Вітали спортивних журналістів Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, Президент спортивного комітету України Ілля Шевляк, Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров, Президент ГО "Українська падел Федерація" Максим Продан.

Ілля Шевляк підкреслив важливість професії спортивного журналіста для розвитку українського спорту, популяризації здорового способу життя та єднання людей:

"Я дякую вам за те, що ви завжди поруч з українськими спортсменами, в часи перемог та в моменти невдач, на початку кар’єри та після її завершення. Радіємо, що десятий рік поспіль святкуємо цей день разом".

Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров високо оцінив емоційну підтримку, яку спортивні журналісти дають нашим спортсменам:

"Я відчув справжній емоційний злет під час проведення Євро 2021 з бадмінтону в Києві і в цьому велика заслуга журналістів, які не просто вболівали за наш успіх, але й залучили підтримку мільйонів людей. Впевнений, що з вашою допомогою ми популяризуємо в Україні не лише бадмінтон та падел, який набирає шаленої популярності в Європі, але зробимо так, щоб спорт був у житті та серці кожного українця".

Родзинкою свята стали виступи та майстер-клас команди чірлідінгу Red Foxes. Важко було відірвати від них свій погляд та не затанцювати поряд.

Завершився Міжнародний день спортивного журналіста переглядом матчу ¼ чемпіонату Європи з футболу Швейцарія – Іспанія.

Головне сьогодні