Вирушаймо слідами "Шовкового шляху" разом з рестораном Fenix
Венеційський купець і мандрівник Марко Поло, що представив світу історію своєї подорожі від Середземномор'я до Азії, надихнув команду Fenix на розширення кордонів, щоб подарувати своїм гостям ще більше гастрономічних вражень.
Fenix об'єднав смаки цілого континенту у двох концептуально різних ресторанах, які відображають середземноморську харизму та азійську гостинність.
Fenix об'єднав культуру і традиції понад 50 країн, що втілилася в неповторних авторських кулінарних шедеврах та атмосфері мандрів і нових відкриттів.
На кухні Fenix Mediterranean панує Стефано Антоніоллі — носій італійського культурного коду, мандрівник і експериментатор.
Стефано оспівує дари середземномор’я в авторській інтерпретації, об'єднуючи кулінарні та культурні традиції різних країн.
Паназійський напрямок очолює Сергій Байсаревич — закоханий в Азію, амбітний і сміливий, справжній алхімік, який постійно шукає нові смаки та поєднання.
Сергій відображає кулінарні традиції численних країн Азії через призму власного досвіду, подорожей та безцінних знань.
Томатний суп з морепродуктами
Традиційна перша страва Середземномор’я — томатний суп на бульйоні з риби та морепродуктів. Подібний ви могли куштувати як в іспанії, так і на Лазурному березі або в Венеції.
Зазвичай він доповнюється духмяними крутонами з часником.
Середземноморська піца
Найвидатніші дари Середземномор‘я об‘єднались в італійській піці за класичним неаполітанським рецептом. Тісто для піци ферментується 48 годин, а замість дріжджів використовується закваска.
Соус із томатів, анчоуси, страчатела, карамелізовані каперси, дегідровані маслини, томати чері — така начинка найкраще передає усю палітру смаків Південної Європи.
До речі, Fenix може похизуватися найбільшою помпейською піччю в Україні! А отже, піца тут настільки автентична, як і в Неаполі!
Шакшука
Традиційний ізраїльський сніданок вже давно прийшовся до смаку українцям. Яєчня з томатами, зеленню та цілим букетом прянощів переносить до атмосферного Тель-Авіву.
Як і усі страви з Півдня, шакшука готується на високоякісній оливковій олії, яка є основною в раціоні кожного мешканця Середземномор‘я, незалежно від країни.
Жовтий карі з куркою і баклажаном
Вирушаємо далі на Схід та переносимось до паназійської частини Fenix. Як і мандрівника Марко Поло, нас зустрічає контрастна Індія — з величними храмами та екзотичними традиціями.
Прагнете спробувати Індію на смак? Почніть з карі! Гострого та духмяного. Віддайте перевагу традиційному рецепту — з куркою та баклажанами.
Сашимі лакедра з соусом юзу-трюфель і чорним трюфелем
Прямуємо до далеких Східних островів, щоб спробувати еталонну страву японської кухні — сашимі з лакедри. Тонко нарізана свіжа жовтохвоста лакедра поєднується з азійським цитрусом юзу та трюфелем. По-японськи точно та нічого зайвого!
Ласкаво просимо до Fenix — колиску найяскравіших представників кухонь усього континенту!