Вирушаймо слідами "Шовкового шляху" разом з рестораном Fenix

Вирушаймо слідами Шовкового шляху разом з рестораном Fenix

Венеційський купець і мандрівник Марко Поло, що представив світу історію своєї подорожі від Середземномор'я до Азії, надихнув команду Fenix на розширення кордонів, щоб подарувати своїм гостям ще більше гастрономічних вражень.

Fenix ​​об'єднав смаки цілого континенту у двох концептуально різних ресторанах, які відображають середземноморську харизму та азійську гостинність.

Fenix об'єднав культуру і традиції понад 50 країн, що втілилася в неповторних авторських кулінарних шедеврах та атмосфері мандрів і нових відкриттів.

На кухні Fenix ​​Mediterranean панує Стефано Антоніоллі — носій італійського культурного коду, мандрівник і експериментатор.

Стефано оспівує дари середземномор’я в авторській інтерпретації, об'єднуючи кулінарні та культурні традиції різних країн.

Паназійський напрямок очолює Сергій Байсаревич — закоханий в Азію, амбітний і сміливий, справжній алхімік, який постійно шукає нові смаки та поєднання.

Сергій відображає кулінарні традиції численних країн Азії через призму власного досвіду, подорожей та безцінних знань.

Томатний суп з морепродуктами

Традиційна перша страва Середземномор’я — томатний суп на бульйоні з риби та морепродуктів. Подібний ви могли куштувати як в іспанії, так і на Лазурному березі або в Венеції.

Зазвичай він доповнюється духмяними крутонами з часником.

Середземноморська піца

Найвидатніші дари Середземномор‘я об‘єднались в італійській піці за класичним неаполітанським рецептом. Тісто для піци ферментується 48 годин, а замість дріжджів використовується закваска.

Соус із томатів, анчоуси, страчатела, карамелізовані каперси, дегідровані маслини, томати чері — така начинка найкраще передає усю палітру смаків Південної Європи.

До речі, Fenix може похизуватися найбільшою помпейською піччю в Україні! А отже, піца тут настільки автентична, як і в Неаполі!

Шакшука

Традиційний ізраїльський сніданок вже давно прийшовся до смаку українцям. Яєчня з томатами, зеленню та цілим букетом прянощів переносить до атмосферного Тель-Авіву.

Як і усі страви з Півдня, шакшука готується на високоякісній оливковій олії, яка є основною в раціоні кожного мешканця Середземномор‘я, незалежно від країни.

Жовтий карі з куркою і баклажаном

Вирушаємо далі на Схід та переносимось до паназійської частини Fenix. Як і мандрівника Марко Поло, нас зустрічає контрастна Індія — з величними храмами та екзотичними традиціями.

Прагнете спробувати Індію на смак? Почніть з карі! Гострого та духмяного. Віддайте перевагу традиційному рецепту — з куркою та баклажанами.

Сашимі лакедра з соусом юзу-трюфель і чорним трюфелем

Прямуємо до далеких Східних островів, щоб спробувати еталонну страву японської кухні — сашимі з лакедри. Тонко нарізана свіжа жовтохвоста лакедра поєднується з азійським цитрусом юзу та трюфелем. По-японськи точно та нічого зайвого!

Ласкаво просимо до Fenix — колиску найяскравіших представників кухонь усього континенту!

Головне сьогодні