Наукові експерименти українських школярів тестуватимуть у космосі

Денис Карловський — 30 вересня 2021, 11:26

Роботи учасників Малої академії наук 9-11 класів візьмуть для дослідів на Міжнародну космічну станцію, повідомляє Міністерство освіти й науки України.

Українських школярів-членів Малої академії наук залучать до навчальних програм американських космічних агентств, а роботи переможців тестуватимуть на Міжнародній космічній станції (МКС).

Така можливість з’явилася завдяки угоді про участь України в 16-й місії МКС, підписаній 29 вересня в Посольстві України в США.

"Вперше весь світ дізнається про наймолодших українських науковців. Наукові експерименти наших школярів відтепер зможуть потрапити на МІжнародну космічну станцію на орбіті Землі.

Пишаюся тим, що урядовці та науковці з досвідом сприяють реалізації інноваційних ідей молодого покоління", – сказав міністр освіти й науки Сергій Шкарлет.

Фото: vampy1/Depositphotos

Команди школярів-дослідників отримають міні-лабораторії, де вони зможуть пропонувати свої ідеї для досліджень в умовах мікрогравітації на орбіті нашої планети. Вчителі, які будуть керівниками цих проектів, пройдуть фахове навчання від експертів програми у Вашингтоні.

Експерименти, які матимуть найбільший потенціал, оберуть для тестування астронавтами в космосі.

Переможці зможуть на власні очі подивитись на запуск космічного корабля SpaceX на ракеті Falcon 9 з мису Канаверал (штат Флорида, США).

Вас також може зацікавити:

У 2022 році Україна вперше прийме дві міжнародні учнівські олімпіади

У МАН визначили найрозумніших школярів 2021 року. Що вони вигадали

Міжнародна космічна станція кишить бактеріями. Чому це небезпечно

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні