Збірна Молдови з біатлону планує пробитися на Олімпіаду в Пекіні®

— 5 січня 2022, 15:25

Фото: Федерація біатлону

Президент Федерації біатлону Молдови Дмитро Торнер поставив для збірної завдання пробитися до ТОП-20 команд та кваліфікуватися на Олімпіаду.

Про це в інтерв’ю розповів тренер збірної Молдови з біатлону Венцеслав Ілієв.

Одиночна змішана естафета стала заключною гонкою останнього дня змагання на Кубку IBU в австрійському Обертілліаху.

Українка Алла Гіленко та росіянин Михайло Усов, які виступають за збірну Молдови, принесли команді 10 місце. Усього змагалися 27 команд.

За словами тренера збірної Венцеслава Ілієва, молдавські спортсмени здатні на подібні сюрпризи і надалі.

"Я готовий (робити сюрпризи – ред.) і вірю в хлопців, бо ми готуємо такий сюрприз уже третій рік. Тож для нас, якщо він станеться, це точно не буде сюрпризом. Для нас це буде наслідком дій, над якими ми вперто працювали. Це буде результат, до якого ми йшли", - наголосив він.

Ілієв наголосив, що велику допомогу у підготовці біатлоністів надала Федерація, яка ставить перед командою завдання потрапити до ТОП-20 збірних світу.

"У будь-якому виді спорту, і біатлон тут не виняток, кожен спортсмен спочатку мріє про Олімпіаду, і, звичайно, хоче зайняти там перше місце. На сьогоднішній день Федерація, Дмитро Торнер ставлять проміжне завдання – напрацювати на обидві квоти і потрапити до ТОП-20. Вважаю, що на даному етапі, з огляду на всі обставини, для збірної Молдови це було б дуже престижно", - розповів Венцеслав Ілієв.

Він зазначив, що президент Федерації біатлону Молдови Дмитро Торнер поставив складне, але здійсненне завдання - потрапити на Зимові Олімпійські ігри в Пекіні.

"За перші місця поки що не говорять, так як і вони (у Федерації – ред.), і ми розуміємо наші сьогоднішні можливості та рівень команди та спортсменів. Щоб потрапити в першу 20-ку та на Олімпіаду – це дуже серйозне завдання, яке нам поставив президент Федерації Дмитро Торнер. Але вона здійсненна" - сказав Венцеслав Ілієв.

Головне сьогодні