Готуємо паску із "Львівськими дріжджами" та допомагаємо ЗСУ ®
Львівські дріжджі |
Свято Великодня — традиційно день, коли вся родина збирається за столом.
А до цього разом фарбує та розмальовує крашанки й випікає пухкі паски.
Цей світлий день — про життя, про перемогу добра та світла над темрявою.
Цієї весни він особливо важливий для всіх українців. У нас можуть забрати звичне життя, спокій та наші домівки. Та нашу віру, сподівання та мрії забрати не вдасться.
До світлого свята Великодня бренд Львівські дріжджі підготував рецепт класичної паски.
Випікайте з родиною, сусідами й друзями. Закордоном і в Україні. Вдома чи в гостях.
Й діліться з усіма хто потребує шматочка свята з глазурованою верхівкою.
З кожного пакування "Львівських дріжджів" бренд передає 20% від прибутку на потреби української армії.
Слідкувати за збором коштів й побачити суму, яку вже зібрали можна сайті.
Випікайте любов й допомагайте ЗСУ. Наблизимо нашу перемогу разом.
Відеорецепт:
Детальний рецепт:
Тісто:
- Борошно пшеничне – 1100 г / 7 склянок ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості)
- "Львівські дріжджі" пресовані – 80 г
- Цукор – 250 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло – 250 г
- Яйця – 4 шт. + 1 жовток (яйця середнього розміру)
- Молоко – 300-350 г
- Родзинки – 250 300 г
- Ванільний цукор – 1 пакет / 10 г
- Коньяк – 50 г
- Цедра лимона або апельсина – 10 г
Білкова глазур:
- Білок 1 шт.
- Цукрова пудра 120-150 г
- Лимонний сік 1 ст. л.
Декор на свій смак.
Яйце для змащування
Процес приготування:
- Половину дріжджів (40 г) розчинити в теплому (30-35°С) молоці, додати 500 г просіяного борошна (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості). Додавайте борошно поступово починаючи з 200 г. Накрити та залишити опару бродити на півтори години.
- Яйця розтерти з цукром та ванільним цукром. Додати до суміші цедру лимона та другу половину дріжджів (40 г).
- Родзинки промити, влити коньяк, перемішати.
- До опари додати яєчну суміш, сіль та решту борошна (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості) і місити тісто.
- Наприкінці додати розм’якшене масло і родзинки, дуже добре вимісити. Накрити, залишити на одну-півтори години.
- Поділити тісто на шматки, надати округлої форми з гладенькою поверхнею та покласти у форми (паперові або металеві, застелені пергаментом). Форми заповнити тістом на 1/3 висоти. Накрити, залишити на одну-півтори години, щоб тісто добре піднялось.
- Вершечки пасок змастити збитим яйцем. Пекти при температурі 180-190°С протягом 30-60 хв (в залежності від маси виробу).
- Прикрасити паску на свій смак.
Нехай паска вийде ароматною та пухкою. Смачного!