Готуємо паску із "Львівськими дріжджами" та допомагаємо ЗСУ ®

— 20 квітня 2022, 12:49
Львівські дріжджі

Свято Великодня — традиційно день, коли вся родина збирається за столом.

А до цього разом фарбує та розмальовує крашанки й випікає пухкі паски.

Цей світлий день — про життя, про перемогу добра та світла над темрявою.

Цієї весни він особливо важливий для всіх українців. У нас можуть забрати звичне життя, спокій та наші домівки. Та нашу віру, сподівання та мрії забрати не вдасться.

До світлого свята Великодня бренд Львівські дріжджі підготував рецепт класичної паски.

Випікайте з родиною, сусідами й друзями. Закордоном і в Україні. Вдома чи в гостях.

Й діліться з усіма хто потребує шматочка свята з глазурованою верхівкою.

З кожного пакування "Львівських дріжджів" бренд передає 20% від прибутку на потреби української армії.

Слідкувати за збором коштів й побачити суму, яку вже зібрали можна сайті.

Випікайте любов й допомагайте ЗСУ. Наблизимо нашу перемогу разом.

Відеорецепт:

Детальний рецепт:

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 1100 г / 7 склянок ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості)
  • "Львівські дріжджі" пресовані – 80 г
  • Цукор – 250 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло – 250 г
  • Яйця – 4 шт. + 1 жовток (яйця середнього розміру)
  • Молоко – 300-350 г
  • Родзинки – 250 300 г
  • Ванільний цукор – 1 пакет / 10 г
  • Коньяк – 50 г
  • Цедра лимона або апельсина – 10 г

Білкова глазур:

  • Білок 1 шт.
  • Цукрова пудра 120-150 г
  • Лимонний сік 1 ст. л.

Декор на свій смак.
Яйце для змащування

Процес приготування:

  1. Половину дріжджів (40 г) розчинити в теплому (30-35°С) молоці, додати 500 г просіяного борошна (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості). Додавайте борошно поступово починаючи з 200 г. Накрити та залишити опару бродити на півтори години.
  2. Яйця розтерти з цукром та ванільним цукром. Додати до суміші цедру лимона та другу половину дріжджів (40 г).
  3. Родзинки промити, влити коньяк, перемішати.
  4. До опари додати яєчну суміш, сіль та решту борошна (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинальні властивості) і місити тісто.
  5. Наприкінці додати розм’якшене масло і родзинки, дуже добре вимісити. Накрити, залишити на одну-півтори години.
  6. Поділити тісто на шматки, надати округлої форми з гладенькою поверхнею та покласти у форми (паперові або металеві, застелені пергаментом). Форми заповнити тістом на 1/3 висоти. Накрити, залишити на одну-півтори години, щоб тісто добре піднялось.
  7. Вершечки пасок змастити збитим яйцем. Пекти при температурі 180-190°С протягом 30-60 хв (в залежності від маси виробу).
  8. Прикрасити паску на свій смак.

Нехай паска вийде ароматною та пухкою. Смачного!

Головне сьогодні