Українці проїдуть на велосипедах через Європу, щоб зібрати гроші на реанімобілі

Діана Кречетова — 24 липня 2022, 09:00

Двоє українців планують проїхати 2,5 тисячі кілометрів на велосипедах Європою, щоб зібрати гроші на реанімобілі для України.

Про це розповіли в організації United Ukraine Fellowship.

Учасники масштабного велопробігу – Андрій Вельгош зі Львова, який понад 20 років живе у Лондоні та 67-річний геолог Микола Мандзяк.

Волонтери вирушать у веломандрівку 24 липня і мають намір відвідають 15 міст у п’яти європейських країнах:

  • Польщі,
  • Чехії,
  • Німеччині,
  • Франції,
  • Британії.
Зображення: United Ukraine Fellowship

Акція триватиме протягом 15 днів. За цей час українці планують зібрати достатньо кошів, аби придбати для України 15 карет швидкої допомоги та нагадати людям, що у центрі Європи все ще триває війна. Завершиться велопробіг у Лондоні 7 серпня.

"Ми проїдемо велосипедом тисячі кілометрів, аби розказати світу, що війна не десь далеко, вона на відстані велосипедної мандрівки. Лише здається, що ракети влучають у житлові квартали та торгові центри – десь на іншому краю світу. Ракети, які обривають життя цивільних і військових - ближче, ніж ви думаєте.

Ми за 15 днів доведемо, що цю відстань можна подолати велосипедом. А якщо на танку? Це справа кількох днів. А якщо літаком? Вони прибудуть за кількох годин. А якщо ракета? То у вас на порятунок – кілька хвилин", – наголошує Андрій.

[L]

За словами учасника велопробігу, наразі Україна потребує 100 реанімобілів, однак вони разом з напарником сподіваються назбирати принаймні на 15.

Усі охочі зможуть підтримати волонтерів донатами. Задля мотивації організатори обіцяють пам’ятну брендовану футболку за кожен донат від 100 євро.

"Ми не збираємо на кулі і зброю. Українці не потребують хліба. Але вони надзвичайно потребують реанімобілі в місцях бойових дій. Один реанімобіль може врятувати сотні життів", – підкреслив Вельгош.

Крім того, учасники велопробігу везтимуть із собою бойовий прапор, що їм передали велосипедисти із зони бойових дій на Донеччині.

В організації зауважили, що, за іронією долі, лінія фронту в Україні дорівнює 2500 кілометрів, що приблизно відповідає відстані яку проїдуть волонтери від Краківця до Лондона.

Також організація оприлюднила графік курсування велопробігу:

Польща

24.07 Ряшів

25.07 Краків

Чехія

26.07 Острава

27.07 Брно

28.07 Прага

29.07 Пльзень

Німеччина

30.07 Нюрнберг

31.07 Штутгарт

Франція

1.08 Страсбург

2.08 Нансі

3.08 Вітрі-ле-франсуа

4.08 Париж

5.08 Дьєпп

Британія

6.08 Брайтон

7.08 Лондон

Охочі можуть підтримати ініціативу збору коштів на реанімобілі.

Реклама:

Головне сьогодні