Зоозахисники врятували закатованого на Київщині кота з шістьма кульовими пораненнями. ВІДЕО

Діана Кречетова — 19 серпня 2022, 18:41

У селі Мощун, що на Київщині, невідомий розстріляв кота з травматичної рушниці. Тварину з численними пораненнями знайшов місцевий мешканець і передав волонтерам.

Про інцидент повідомила зоозахисна організація "ЗооПатруль".

"До нас потрапив котик з шістьма кульовими. Живодер в селі Мощун катував тваринку. Він знерухомив котика і планомірно розстрілював – лапки, тіло, голову.

Котик від болю втратив свідомість й живодер подумав, що той помер", – йдеться у повідомленні.

Утім, тварині з перебитою лапою вдалося дошкутильгати до будинку місцевого мешканця Сергія.

"Я працював у Мощуні. У нас у будинок влучив снаряд. І кіт вийшов з лісу. Мій будинок знаходиться біля лісу. На одну лапу він шкутильгав і дуже голосно нявчав.

Я спочатку подумав, що то лисиця. Він не дуже був схожий на кота. Я не міг йому допомогти. У нього лапа висіла. Жінка моя знайшла у Facebook ЗооПатруль. Я його накормив і після цього привіз сюди (до волонтерів)",розповідає чоловік.

Потім тварині надав медичну допомогу лікар Андрій. За його словами, коли котик потрапив до клініки, він був виснажений і мав ознаки зневоднення.

"У нього була сильна спрага, він хромав на праву передню кінцівку. Ми зробили рентген і побачили травматичні кульки. Деякі ребра в нього зламані. І ще в нього вушна форма корости", – розповідає ветлікар.

Невідомий шість разів вистрелив у тварину. Фото: ЗооПатруль

Коли загальне самопочуття котика стабілізувалося, тварині під загальним наркозом зробили надскладну операцію з вилучення куль.

"Операція була тяжка. Ми дві години допомагали киці. Витягнули шість куль", – розповів головний лікар клініки "Зоопатруль" Дмитро Куц, який оперував тварину.

Після цього тварина пройшла оксигенотерапію. Це було необхідно, щоб наситити легені киснем, пояснює ветлікар Андрій.

У клініці не лише врятували життя котику, але й дали ім'я. Відтепер його звати Мощун.

Врятований кіт Мощун. Фото: ЗооПатруль

[L]

Станом на 19 серпня тварина почувається добре, кажуть зооволонтери.

"Котик їсть, ходить і активно відновлюється. У нас вже черга на його прилаштування.

В цій історії котику пощастило, але скільки інших, де тваринки страждають і помирають через людську жорстокість. Нам хотілося б, щоб цих ситуацій було значно менше", – наголошують зоозахисники.

Нагадаємо, згідно зі статтею 299 Кримінального Кодексу України, жорстоке поводження з тваринами карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Реклама:

Головне сьогодні