Привіз військовий з Бахмута: історія кота з потяга Краматорськ-Київ

Вікторія Андрєєва — 8 лютого 2023, 18:35

Соцмережі облетіло зворушливе фото військового з котом на руках у потязі Краматорськ-Київ.

Світлину зробила та опублікувала пасажирка цього рейсу та пресофіцерка "Азову" Христина Бондаренко.

Кота забрала Тетяна Фоміна вже у Києві. У коментарі "Українській правді. Життя" жінка розповіла, що військовий, який привіз кота, служить на Бахмутському напрямку. Його називають "Дядя Фєдя".

57-річний чоловік перебуває на фронті від початку повномасштабного вторгнення. Чоловік розповів, що котика везли до Києва у переносці. Потім він взяв тварину на руки, а сам заснув. У той момент Христина Бондаренко і зробили фото.

Фото Христини Бондаренко

Це була перша поїздка військовослужбовця додому за пів року служби. Відпустка триватиме лише кілька днів, після чого він повернеться на бахмутський напрямок.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік розповів, що у кота було насичене "бойове" життя. У грудні його знайшли та взяли до себе артилеристи, які тоді служили на херсонському напрямку. Каже, що спочатку пухнастик боявся людей і ховався від них.

Кіт, який жив з військовими

"Маленький замерз, ми його на дорозі підібрали, відігріли, трошки полікували, погодували й приручили. Так він з нами і подорожував", – згадує військовий.

Тетяна розповіла, що у січні кіт переїхав разом з підрозділом під Бахмут.

"Йому лікували очі, створили хоч якісь умови для життя. Але залишатись в підрозділі йому було все ж небезпечно – у лютому його змогли передати у Київ", – пояснила нова власниця.

Кіт подорожував з підрозділом

Вусаня назвали Томом.

"Наразі Том живе у чудовій сім’ї у Києві разом з двома іншими фронтовими котами, яких привезли ще у 2016 році із зони АТО", – зазначає Тетяна.

Тетяна з новим улюбленцем

За її словами, зараз кіт проходить лікування та набирається сил. Для нього навіть створили сторінку в Instagram. Її назвали "кіт, який вижив".

Читайте також: СБУ заблюрила на фото морду кота: користувачі подякували відомству за почуття гумору

Реклама:

Головне сьогодні