Вперше в Індії трансгендерна пара стала біологічними батьками. ФОТО

Анастасія Поя — 10 лютого 2023, 17:59

У штаті Керала в Індії вперше у трансгендерної пари – 21-річної Зії Павал та 23-річного Захада – народилася дитина. Стать немовляти батьки не називають.

Дитина народилася 8 лютого з вагою 2 кг 920 г. Першими знімками Павал поділилася на своїй сторінці в Instagram.

"Це результат багатьох людей, які були об’єднані молитвою. Спасибі тим, хто був зі мною, це неможливо описати словами", – додала Зії Павал.

Про ім’я та стать немовляти пара наразі не розповідає. Зія та Захад пояснили, що вони не мають права припускати гендерну ідентичність дитини.

Фото: Ziya Paval/Instagram

За словами батьків, коли дитина виросте вона сама вирішить, ким себе називати.

ВІДЕО ДНЯ

Свою стать також не називає партнер Зії Захад.

Молоде подружжя зізнається, що мріяли стати батьками. Обидва перебували в процесі зміни статі, коли вирішили народити дитину. Утім, на період вагітності вони призупинили гормональну терапію, пише BBC.

Фото: Ziya Paval/Instagram

Зію Павал народилася чоловіком, а нині ідентифікується як жінка.

Захад, який використовує лише одне ім’я, народився жінкою, а нині ідентифікує себе як чоловік. Саме Захад був вагітний та народив дитину.

Фото: Ziya Paval/Instagram

Раніше світлини з фотосесії трансгендерної пари стали вірусними. Павал писала що очікує на народження сина та ділилася спільними з Захадом фотографіями.

Фото: Ziya Paval/Instagram

"Тебе чекає не світ, не народ, а мама й тато, які подарують тобі любов. Сьогодні ти ростеш у тата в животі", – писала Павал.

Читайте також: Шана різноманіттю: Як це – бути трансгендерною дівчиною

Реклама:

Головне сьогодні