Скільки англійських слів треба знати, щоб заговорити?

Скільки англійських слів треба знати, щоб заговорити?

Більш докладно про це – в матеріалі, підготовленому спільно зі спеціалістами онлайн школи Englishdom.

Навіщо Вам це?

Для початку визначимося із метою. Для чого вам вчити англійську? Яка мета?

Забронювати столик в ресторані, розповісти своєму американському знайомому, чим "Джон Уік 3" краще за попередні дві частини, чи обговорити склад британського парламенту?

Від поставленої мети і залежить необхідна кількість слів, яку ви будете вчити.

Beginner, Elementary – A1 (500-1500 слів)

Надзвичайно обмежений функціонал. Такий словниковий запас дає можливість коротко та дуже загально розповісти про себе, прочитати максимально спрощений текст.

Розмовляти з носіями веginner’у, м’яко кажучи, буде важко. Адже цей рівень дозволить сприймати лише прості речення в дуже повільному темпі.

Втім, навряд чи початківець наважиться розпочати розмову.

Pre-Intermediate – A2 (до 2000 слів)

Вже набагато цікавіше. З рівнем А2 ви зможете розпитати дорогу до найближчого "Старбаксу", прочитати меню та замовити кави. А ще - перекинутись кількома фразами з баристою та продивитись стрічку новин у своєму смартфоні.

Intermediate – B1 (до 3000 слів)

Ви можете дивитися американські ток-шоу, слухати подкасти та переглядати фільми без субтитрів. Щоправда, для артхаусу цього рівня замало.

Але для усіх трьох "Стражів галактики" В1 цілком вистачить. Більш того, ви зможете обговорити побачені фільми з англомовним приятелем.

Upper-Intermediate – B2 (до 4000 слів)

Ви настільки впевнені в своїх мовних здібностях, що можете без вагань зупинити будь-якого перехожого та розпочати з ним розмову на будь-яку тему.

А потім ще написати великий пост у своєму блозі та прочитати кілька колонок з "New Yorker’а".

Advanced – C1 (від 4000 до 6000 слів)

Вже нічого не страшно. Вам під силу будь-яка найважча задача: від написання та проголошення промови на честь коронації Карла Третього до прочитання повного зібрання творів Джорджа Р. Мартіна.

Proficiency – C2 (від 6000 слів)

Ви зрівнялися з носієм. Ваших знань та вмінь вистачить, аби пройти іспити в іноземний вуз чи пройти співбесіду в міжнародну компанію та викладати англійську в середній школі десь в передмісті Лондона.

Які саме слова необхідно вивчити?

Зазубрювання цілих сторінок зі Словника Вебстера в цьому випадку не допоможе. На допомогу прийде General Service List (GSL), список найбільш уживаних слів.

Створений британськими лінгвістами в середині минулого століття, він містив 2000 пунктів. За 70 років він кілька разів оновлювався.

Остання його версія містить 2801 слово. З цього списку і можна розпочинати формування свого словникового запасу. Адже GSL охоплює близько 80-85% розмовної та письмової англійської.

Це тільки на перший погляд, 2801 – недосяжна кількість слів. Розділить це число на кількість днів у році і отримаєте цілком реальні для щоденного вивчення обсяги – щоденні 7-8 слів.

Як вчити? Існує безліч методів, як саме запам’ятовувати нові слова: від стікерів на холодильнику до використання диктофонних записів.

Хтось може обрати для себе метод інтервального повторення. Хтось – віддасть перевагу mind map чи мнемонічному методу. Є з чого обирати.

Та головне, не забувати, що просто вивчати слова буде недостатньо - свій щоденний "словниковий мінімум" краще поєднувати з вивченням граматики, тренуванням навичок аудіювання, говоріння та письма.

І це вже не кажучи про контекст, в якому використовуються вивчені слова. Без хорошої мовної школи тут ніяк не обійтися.

Отже, переходьте за посиланням, отримайте свій безкоштовний пробний урок + 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE) та ефективно поповнюйте свій словниковий запас, а заодно – вчіться використовувати його на практиці.

*Акція діє тільки для нових студентів, за умови придбання пакетів від 20 уроків. Територія розповсюдження – Україна. Термін дії – до кінця 2023 року.

Головне сьогодні