Червоний Хрест України за підтримки Фундації Кока-Кола забезпечили ВПО комплектами для сну та генератором

Червоний Хрест України за підтримки Фундації Кока-Кола забезпечили ВПО комплектами для сну та генератором

Модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб у м. Львів отримало генератор потужністю 55 кВт, що забезпечить безперебійне електропостачання, підігрів води та опалення, оскільки усі інженерні системи містечка працюють на електроенергії.

Окрім того, мешканцям містечка передано 1410 спальних комплектів, кожен з яких містить ковдру, подушку, набір постільної білизни та рушник.

Гуманітарну допомогу у містечко привіз Український Червоний Хрест завдяки гранту Фундації Кока-Кола.

Всього в рамках даного проєкту закуплено 54 генератори та 5 тисяч спальних комплектів для українських громад і українців,що постраждали від війни.

Модульне містечко для переселенців у Сихівському районі Львова є найбільшим у місті та розрахований на 1400 осіб. Серед мешканців – здебільшого люди з прифронтових територій сходу України.

"Цих речей, які є у подарованих нам спальних наборах, нам якраз і не вистачало", - розповідає Юлія Ковалівська, переселенка із с. Довгеньке Ізюмського району Харківської області.

У селі в якому вона проживала із сином, на початку повномасштабного вторгнення, проходили жорсткі бої.

"В селищі майже все зруйновано, весь населений пункт. Домівок там ні у кого не залишилось", - розповідає жінка.

До війни, Юлія працювала художницею та відправляла картини за кордон. У планах повернутись до роботи, зізнається, що Львів може стати новою домівкою для них із сином.

"Запит на спальні набори, надійшов від модульного містечка", – підтвердив голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Іван Семерак.

Завдяки партнерству із Системою Компаній Кока-Кола в Україні, Червоний Хрест України має можливість задовольнити цю потребу.

Від імені громади міста Львова подякував партнерам за багаторічну співпрацю та надану допомогу керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин. Він повідомив, що модульному містечку вкрай потрібен потужний генератор, який вони отримали.

"Весь обігрів на електриці, навіть, якщо в країні немає проблем з електроенергією, все одно бувають різні випадки і генератор тут ніколи не буває без роботи", - сказав керівник управління.

Від початку повномасштабного вторгнення, це вже не перша спільно надана гуманітарна допомога.

"Взимку Кока-Кола привезла в Україну 70 000 продуктових наборів для мешканців постраждалих громад та внутрішньо переміщених осіб, а зараз Фундація Кока-Кола посилює заклади, які приймають внутрішньо переміщених осіб - модульні містечка, гуртожитки, лікарні, інтернати, амбулаторії та інші, забезпечуючи їх ковдрами, подушками, постільною білизною та генераторами.

Також електрогенератори поїдуть до громад у різних куточках України. Це зробить громади менш вразливими та більш захищеними, більш стійкими до викликів", - говорить Андрій Бублик, директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові.

Підтримка, надана Сихівському модульному містечку, є частиною масштабної допомоги, яку впроваджує Система Компаній Кока-Кола у співпраці з Товариством Червоного Хреста України.

Починаючи з лютого 2022 року, Система Компаній Кока-Кола спільно з Фундацією Кока-Кола виділили понад 20 мільйонів доларів США на надання гуманітарної допомоги та підтримку співробітників компанії, які працюють в Україні.

Головне сьогодні