Британський ветеран намагався прожити 60 днів на безлюдній скелі: його довелося рятувати

Олена Барсукова — 11 липня 2023, 15:25

Ветеран британської армії планував провести 60 днів на непридатній для життя безлюдній скелі Рокол заради благодійності, але його довелося рятувати.

53-річний Кем Кемерон хотів побити рекорд перебування на відомій скелі у Північній Атлантиці та зібрати гроші для ветеранських організацій.

Однак за 32 дні чоловік покликав на допомогу, коли його намет був пошкоджений через жахливі погодні умови, повідомляє ВВС та The Times.

Рокол – це незаселена скеля в Атлантичному океані, яка є частиною зруйнованого конуса згаслого вулкана та однією з вершин рифа Гелен.

Кріс "Кем" Кемерон, батько двох дітей, ветеран армії і колишній вчитель природничих наук, висадився на скелі наприкінці травня.

Він приїхав разом з болгарським альпіністом Емілем Бергманом і радистом Адріаном "Ноббі" Стайлзом, які допомогли йому розбити табір.

Крім "Кем" Кемерон. Фото: rockall_expedition

За словами Кемерона, на скелі він знімав документальний фільм, спростерігав за китами і зовсім не нудьгував. Але потім військовий помітив дещо дивне – зі скелі зникли усі птахи.

Почалися дуже сильні шторми, західний вітер дув зі швидкістю 46 км/год.

Житло мандрівника було пошкоджене, його спорядження змивало, а стропи і мотузки зношувалися від постійних ударів. Зрештою, на 32-й день ветеран покликав на допомогу, хоч це рішення він називає важким.

За 10 годин після виклику берегова охорона врятувала 53-річного ветерана гелікоптером і доставила в Сторновей.

Скеля Рокол. Фото: welovestornoway

Кем Кемерон розповів журналістам, що хотів перевершити світового рекордсмена Ніка Хенкока, який прожив на Роколі 45 днів у 2014 році.

"Я спостерігав за Ніком Хенкоком під час його спроби, і мені здалося, що це дуже складно – знаєте, треба бути несповна розуму, щоб зробити щось подібне. І це було зі мною, я був буквально несповна розуму", – сказав ветеран.

Він припускає, що може спробувати вдруге підкорити Рокол.

Нагадаємо, раніше британський альпініст встановив рекорд за кількістю підйомів на Еверест серед іноземців.

Читайте також: Ветеран британської армії, який втратив обидві ноги, підкорив Еверест. ФОТО

Реклама:

Головне сьогодні