"Ілляшев та Партнери" припинили незаконне використання емблеми Червоного Хреста

Ілляшев та Партнери припинили незаконне використання емблеми Червоного Хреста

Юридична фірма "Ілляшев та Партнери" успішно захистила інтереси Товариства Червоного Хреста України у справі щодо незаконного використання емблеми Червоного Хреста в діяльності київської мережі медичних центрів. Про це повідомляє прес-служба ЮФ "Ілляшев та Партнери".

Мережа медичних центрів використовувала в своїй діяльності торговельну марку, елементом якої було зображення червоного кольору, що є імітацію емблеми Червоного Хреста. Торговельну марку мережа медичних центрів розміщувала на вивісках центрів, на сайті, а також використовувала в рекламі та документації.

Емблема Червоного Хреста – це зображення червоного хреста на білому тлі. Використання емблеми Червоного Хреста суворо заборонено та є порушенням чинного українського законодавства і Женевських конвенцій, що є частиною національного законодавства України.

Емблема Червоного Хреста надає захист жертвам збройних конфліктів, медичним службам збройних сил та співробітникам гуманітарних організацій.

Будь-яке неправомірне використання емблеми може послабити її захисну функцію для медичного та духовного персоналу збройних сил та погіршити ефективність діяльності з надання допомоги на полі бою тим, кому вона необхідна.

Команда практики інтелектуальної власності "Ілляшев та Партнери" домовились із керівництвом мережі медичних центрів добровільно припинити порушення та укласти мирову угоду.

Серед інших зобов’язань, мережа медичних центрів зобов’язалась припинити використання торговельної марки, яка імітує емблему Червоного Хреста і здійснити ребрендинг. 25 липня 2023 року Господарський суд м. Києва затвердив мирову угоду та закрив провадження.

Юридичні послуги Товариству Червоного Хреста України надавалися фірмою "Ілляшев та Партнери" pro bono (безкоштовно).

Товариство Червоного Хреста України має виключне право на використання емблеми. Червоний Хрест України має особливий гуманітарний мандат та здійснює свою діяльність в Україні на підставі Законів "Про Товариство Червоного Хреста України" і "Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні".

Раніше юридична фірма "Ілляшев та Партнери" в Верховному Суді захистила емблему Червоного Хреста у спорі з однією з найбільших аптечних мереж в Україні, яка незаконно використовувала емблему Червоного Хреста.

Це стало першим в історії України рішенням Верховного Суду, в якому розглядалося питання незаконного використання емблеми Червоного Хреста.

Головне сьогодні