Мікрофільтроване молоко — сучасний напій вперше в Україні

Мікрофільтроване молоко — сучасний напій вперше в Україні

Нещодавно в українській молочній індустрії вперше почали застосовувати технологію мікрофільтрації. Сьогодні – це сучасний спосіб очистки, який уже став популярним за кордоном. Як виготовляють перше в Україні мікрофільтроване молоко, дізнавалися в Українській Правді.

"Люстдорф" часто започатковує тренди на ринку молока. Ще в 1997-у році виробник здивував споживачів молочною продукцією тривалого зберігання, у 2002-у – випустив перші порційні вершки, у 2012-у – перше безлактозне молоко, а в 2018-му– перші рослинні напої.

У 2021-у році у "Люстдорф" зацікавились мікрофільтрацією – передовою технологією очистки молока, яку використовують провідні виробники Польщі, Італії та Канади. Відтоді, ще до старту війни, компанія інвестувала понад 1 млн євро, щоб впровадити технологію виробництва молока за сучасним світовим стандартом якості – й в Україні.

Загалом, компанія "Люстдорф" є однією із трьох найбільших українських експортерів молочної продукції, що постачається в понад 35 країн світу. В компанії кажуть, що саме конкуренція з зарубіжними виробниками спонукає постійно розвивати власний, український продукт.

Як виробляють мікрофільтроване молоко?

Коровʼяче молоко ґатунку "Екстра" компанія "Люстдорф" збирає у перевірених фермерських господарствах Вінницької, Хмельницької, Київської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської та Сумської областей. Перед виготовленням продукції вся молочна сировина з 50 найкращих ферм – а це понад 400 тонн молока щодня – проходить ретельний відбір.

"Після лабораторного контролю якості молоко піддають мікрофільтрації: нагрівають та пропускають крізь тонкі керамічні мембрани, які усувають до 99,9% бактерій та їхніх спор – це високий показник очищення, якого складно досягти іншими методами.

Після очистки молоко пастеризується при температурі 72°С. Така "лагідна" пастеризація дозволяє зберегти чистий молочний смак молока, його жири, білки та вуглеводи, мікро- та макроелементи й вітаміни. Завдяки мікрофільтрації та лагідній пастеризації ми подовжили термін зберігання молока до 21 доби.

Тоді як звичайне пастеризоване молоко може лишатись свіжим максимум 14 діб", – пояснює головний технолог "Люстдорф" Любов Поліщук.

Після "лагідної" пастеризації молоко охолоджується, фасується в захищену упаковку й відправляється до столу. Весь процес виробництва відбувається автоматизовано та без прямого контакту з людиною.

Резюмуючи, які переваги мікрофільтрованого молока?

Споживачі надають перевагу мікрофільтрованому молоку, адже завдяки інноваційній технології воно:

  • проходить високий рівень очистки від бактерій та спор;
  • зберігає свої корисні властивості у складі;
  • має природний смак, без присмаку пастеризації;
  • довше зберігає свіжість.

Попри війну, компанії "Люстдорф" вдалося продовжити розпочату ще до повномасштабного вторгнення ініціативу: мікрофільтроване пастеризоване молоко від ТМ Селянське" з’явилося на полицях супермаркетів наприкінці минулого року, а Україна – рухається вперед разом із передовими світовими технологіями – всюди й попри все.

Головне сьогодні