83 замахи на вбивство: у США пілота звинувачують у спробі заглушити двигун літака під час польоту

Альона Павлюк — 25 жовтня 2023, 11:55

У США висунули обвинувачення пілоту, який намагався заглушити двигун літака з пасажирами на борту. Йому інкримінують 83 замахи на вбивство.

Про це повідомляє The New York Times та CNN.

Інцидент стався 22 жовтня на літаку Embraer 175 дочірньої компанії Alaska Airlines. Рейс вилетів з міста Еверетт, штат Вашингтон, та прямував до Сан-Франциско.

Згодом екіпаж повідомив про "загрозу безпеці, пов'язану з пілотом Alaska Airlines, який не був на службі".

Фото: FrameAngel/Depositphotos

Чоловік намагався запустити протипожежну систему літака. Вона містить ручки, які при перемиканні закривають клапани в крилах та перекривають подачу палива у двигуни.

"Після того, як їх перемикають, деяка кількість палива залишається. Швидка реакція нашого екіпажу, який повернув важелі в початкове положення, відновила подачу палива і запобігла паливному голодуванню",розповіли в Alaska Airlines.

Екіпаж затримав зловмисника та посадив літак у Портленді, штат Орегон.

У скоєному підозрюють 44-річного Джозефа Девіда Емерсона, пілота Alaska Airlines. У літаку він сидів на відкидному сидінні в кабіні пілотів, прямуючи до Сан-Франциско на роботу.

Емерсону інкримінують:

  • 83 замахи на вбивство;
  • 83 випадках створення небезпеки людям;
  • одному випадку створення небезпеки для літака.

Емерсон працював в Alaska Airlines з 2001 року із перервами. Йому жодного разу не відмовляли у сертифікації. Останній медичний огляд чоловік проходив минулого місяця.

Під вартою Емерсон розповів, що впав у депресію близько шести місяців. Він заперечував, що приймав будь-які препарати.

Як повідомило CNN джерело в правоохоронних органах, влада не вважає цей інцидент терористичним актом або ідеологічно вмотивованим насильством. Попередньо, на думку слідчих, дії пілота могли бути наслідком психічного розладу.

Читайте також: Троє дітей і немовля вижили в джунглях після авіакатастрофи в Колумбії: як їм це вдалося

Реклама:

Головне сьогодні