У Австрії ще на рік продовжили виплати стипендій студентам з України

Ірина Бура — 17 листопада 2023, 10:57

Австрія продовжила виплату стипендій для українських студентів та науковців і звільнила їх від сплати за навчання ще на один рік.

Про це інформагентству АРА повідомив міністр освіти Австрії Мартін Полашек, пише Укрінформ.

"Міністерство освіти ще на один рік продовжує стипендії імені Ернста Маха для українських студентів та науковців, термін дії яких закінчується наприкінці лютого 2024 року. Це означає, що близько 1 300 осіб продовжать отримувати 715 євро на місяць для навчання або наукових досліджень", – йдеться у повідомленні.

Спеціальна стипендія "Ернст Мах Україна" діє з літнього семестру 2022 року та підтримує українських студентів бакалаврату, магістратури, аспірантів та докторантів, а також аспірантів та визнаних науковців, які бажають продовжити або розпочати навчання чи дослідницьку роботу в австрійському університеті чи вищому навчальному закладі.

Фото: IhorVetushko/Depositphotos

Раніше ці стипендії були обмежені до кінця лютого 2024 року. Усім, хто отримуватиме стипендію до того часу, її тривалість буде продовжено на один рік (за умови успішності).

Міністр Полашека зазначає, на це з бюджету Австрії скерують близько 10 млн євро.

"Таким чином, ми продовжуємо надавати всебічну підтримку студентам і дослідникам, які були змушені покинути свою рідну країну, Україну, через війну, або які вже навчалися або проводили дослідження в Австрії до початку війни в лютому 2022 року", – заявив він.

Водночас усім українським студентам не доведеться платити за навчання в державних університетах і педагогічних коледжах (PH) ще один семестр.

Наразі близько 2 500 українців наразі навчаються у 22 державних університетах та 14 педагогічних коледжах Австрії.

Як громадяни третіх країн, вони повинні платити 726,72 євро за семестр, що вдвічі перевищує звичайну вартість навчання.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну цей обов'язок скасували.

Читайте також: "Українцям нададуть 2500 стипендій для навчання IT та digital-маркетингу: хто може отримати"

Реклама:

Головне сьогодні