Троє дівчат з України отримали дитячу премію миру у Великій Британії

Ірина Бура — 18 листопада 2023, 15:18

18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали Міжнародну дитячу премію миру у Великій Британії.

Вручення нагороди відбулося 17 листопада, пише The Guardian.

Дівчата розробили застосунки для дітей-біженців.

Перший додаток для маленьких біженців допомагає зрозуміти, де вони знаходяться і як звернутися за допомогою. На створення цього застосунку дівчат-українок надихнув репортаж про самотню дитину, яка плаче під час перетину українсько-польського кордону.

Дівчата розробили застосунки для дітей-біженців

Інший додаток підлітки розробили для дітей старшого віку. Він допомагає їм інтегруватися в країнах, де вони знайшли притулок.

ВІДЕО ДНЯ

Софія Терещенко виїхала з України разом зі своєю матір'ю та переїхала до Елі, що у Великій Британії. Її батько та брат досі залишаються в рідній країні.

Дівчина зізнається, що розлука з рідними "крає їй серце".

Анастасія Феськова під час отримання премії зазначила: "Як би ми не хотіли, щоб у всіх дітей було безпечне та мирне дитинство та ми розуміємо, що реальність інша".

Дівчина додала:

"Ми сподіваємося створити краще майбутнє для дітей, незалежно від того, хто вони і звідки. Нам потрібно, щоб ви всі були відкриті до взаємодії з дітьми з різних верств суспільства, дітьми, які живуть у абсолютно чужому середовищі не зі своєї вини".

Читайте також: "Українець вперше увійшов до десятки найкращих вчителів світу"

Реклама:

Головне сьогодні