На аукціон виставлять шість футболок Мессі. Їх оцінюють у понад $10 млн

Ірина Батюк — 21 листопада 2023, 15:46

Футболки капітана збірної Аргентини Ліонеля Мессі, в яких він грав на Чемпіонаті світу з футболу 2022 року, виставлять на аукціон. Сукупну їхню вартість оцінюють у понад 10 мільйонів доларів.

Про це повідомляє лондонський аукціон Sotheby's. Торги триватимуть із 30 листопада до 14 грудня.

"Продаж цих шести футболок є монументальною подією в історії аукціонів, оскільки пропонує фанатам і колекціонерам можливість доторкнутися до головного досягнення Мессі", – каже голова відділу сучасних предметів колекціонування Sotheby’s Брам Вахтер.

У Sotheby's називають футболки, виставлені на аукціон, артефактами спадщини Мессі.

Фото: Sotheby’s

"Вони символізують кульмінацію кар’єри, сповненої важкої праці та невмирущої пристрасті до красивої гри. Шлях Мессі до чемпіонату світу 2022 року був не простим, тому ця перемога надихнула цілі покоління футболістів і вболівальників", – зазначають у лондонському аукціоні.

Там цитують реакцію Мессі на перемогу на Чемпіонаті світу:

"Це було чудово. Того дня для мене все змінилося. Нарешті ми отримали те, про що так мріяли, те, чого я так довго хотів у своїй кар’єрі. Нарешті це сталося".

Комплект футболок, включно з тією, у якій він провів фінал мундіалю 18 грудня, може стати найціннішою колекцією спортивних речей, які коли-небудь були виставлені на аукціон.

Частина виручених коштів спрямують на підтримку потреб дітей з рідкісними захворюваннями.

У травні 2022 року на лондонському аукціоні Sotheby’s за 9,3 мільйона доларів придбали футболку Дієго Марадони, в якій він забив рукою м’яч у ворота збірної Англії у 1986 році. Наразі це найдорожча футбольна річ, продана на аукціоні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на аукціоні продали найдорожче віскі в світі.

Читайте також: На аукціоні продали гітару, на якій грав Курт Кобейн під час останнього туру Nirvana.

Реклама:

Головне сьогодні