У Швейцарії суд пом’якшив покарання за зґвалтування, бо воно тривало 11 хвилин

Альона Павлюк — 24 листопада 2023, 10:47

Федеральний суд Швейцарії пом’якшив покарання ґвалтівнику, адже сексуальне насильство тривало "недовго" – протягом 11 хвилин.

Про це повідомляє Swissinfo.

Злочин стався ще у 2020 році у місті Базель. Постраждалу у під’їзді власного будинку зґвалтували двоє чоловіків 33 та 17 років. Покарання винесли тільки старшому злочинцю.

Вже у 2021 році Апеляційний суд Базеля пом’якшив вирок ґвалтівнику. Серед причин була "відносно коротка" тривалість акту насильства – 11 хвилин. Також суд послався на те, що жінка "подавала неоднозначні сигнали", адже перед цим була в барі й мала добровільний незахищений статевий акт з іншим чоловіком.

Швейцарський суд пом’якшив покарання за зґвалтування через його "відносно коротку" тривалість. Фото: Maria Korneeva/Getty Images

Рішення суду призвело до протестів у кількох містах Швейцарії. Перед установою у Базелі зібралися близько 500 людей та мовчки тримали руки підняті догори руки протягом 11 хвилин – скільки травило насильство.

22 листопада 2023 року Федеральний суд постановив, що згодний із врахуванням "відносно короткої" тривалості зґвалтування при винесенні вироку. Однак покарання злочинцю варто посилити, адже випадок у барі ніяк не пов’язаний зі злочином і не повинен впливати на вирок.

Тепер справа знову розглядатиметься судом нижчої інстанції, який має призначити суворіше покарання.

17-річного гвалтівника суд у справах неповнолітніх виправдав. Однак буде розглядатися апеляція щодо цього рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині ув’язнили ВІЛ-інфікованого чоловіка за зґвалтування малолітньої доньки.

Читайте також: "Красива жінка, лясну її по попі". Що робити у випадку сексуальних домагань у війську

Реклама:

Головне сьогодні