У Києві назвали сквер на честь загиблого під час Маршу єдності підлітка Данила Дідіка

Альона Павлюк — 24 листопада 2023, 17:22

У Голосіївському районі Києва сквер на вулиці Паньківській назвали на честь 15-річного громадського активіста Данила Дідіка. Він загинув у лютому 2015 року через теракт, який стався під час Маршу єдності у Харкові.

Відповідне рішення на пленарному засіданні Київської міської ради ухвалили голосами 76 депутатів, повідомляє прес-служба установи.

"Данило Дідік є прикладом української молоді, яка хоче жити у вільній, незалежній Україні. Саме такі мужні люди потрібні в наш час, коли Збройні сили України дають відсіч агресору. Не здаємось, і не відступаємо. Вічна слава Героям, які в різні часи відстоювали незалежність України та боролись за правду", – наголосив секретар Київради Володимир Бондаренко.

Данило Дідік. Фото: Андрій Дідік/Facebook

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року в Харкові біля Палацу спорту під час мирної ходи на честь річниці Революції гідності стався вибух. Внаслідок нього 15-річний Данило Дідік отримав тяжку черепно-мозкову травму і впав у кому. Наступного дня він помер в лікарні.

У 2018 році в місті Покров, що на Дніпропетровщині, міська рада присвоїла ім’я Данила Дідіка активіста місцевій дитячо-юнацькій спортивній школі.

Також на честь юного активіста у лютому 2023 року перейменували харківську школу №11.

Читайте також: "Тато був героєм, бо поїхав на Майдан, а не тому, що там загинув". Історії дітей Небесної Сотні, які продовжують справу батьків

Реклама:

Головне сьогодні