День пам’яті жертв Голодомору: українців закликають запалити свічку у вікні

Ірина Батюк — 25 листопада 2023, 11:03

Традиційно кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада.

Українців закликають долучитися до Всеукраїнської акції пам'яті "Запали свічку": 25 листопада о 16:00 поставити свічку біля вікна, а також долучитися до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

Як повідомляє Український інститут національної пам’яті, цьогоріч символом акції з вшанування жертв Голодомору стала окопна свічка, адже живий вогонь – це символ пам'яті, тепло і надія.

"Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти. Бо ми – народ-воїн. День пам’яті жертв Голодомору. Запали свічку пам'яті за вбитими голодом. Передай тепло, стань поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось", – зазначають в УІНП.

Фото: [email protected]/Depositphotos

До Дня пам’яті жертв Голодомору Інститут нацпам’яті ініціював акцію "Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну". Там закликають українців зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій.

"Задонатити знайомим волонтерам на такі необхідні зараз бійцям необхідну амуніцію, техніку та інвентар. Розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок. Передати з волонтерами дитячі листи і малюнки, сувеніри-обереги, смаколики і нашу віру в них. Нехай наша пам’ять стане дієвою", – кажуть в інституті.

В УІНЦ також опублікували щемке відео про цьогорічну акцію "Запали свічку".

Нагадаємо, раніше ми писали, що на телеекрани виходить серіал про геноцид українців.

Читайте також: Плюс-мінус п’ять мільйонів: як маніпуляції довкола кількості жертв Голодомору шкодять Україні?

Реклама:

Головне сьогодні