У Києві затримали блогера, який навмисно конфліктував з військовими та знімав усе на відео

Анастасія Поя — 27 листопада 2023, 18:25

У Києві правоохоронці повідомила про підозру блогеру-провокатору, який під час комендантської години провокував конфлікти з військовими.

Усе це чоловік знімав на відео та поширював в мережі, повідомляють в Службі безпеки.

За даними СБУ, киянин після початку комендантської години пересувався вулицями міста та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями та правоохоронцями.

Коли словесні сутички виникали, блогер починав стрімити їх на власній сторінці у Facebook.

Фото: СБУ

"Під час відеострімів він ображав українських захисників та фіксував їхні геолокації на території столиці", – повідомляють в СБУ.

За даними слідства, його контент "підігравав" російським пропагандистам, які роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Крім того, російські спецслужби могли використовувати дані онлайн-трансляції для ідентифікації українських військових та відстежування місць їхнього перебування, додають в СБУ.

Фото: СБУ

Чоловіка підозрюють в порушенні статті про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 ККУ).

Обвинуваченому загрожує до 8 років тюрми.

В СБУ зазначили, що нині вирішується питання про можливу додаткову кваліфікацію злочинних дій інтернет-зірки.

Раніше ми повідомляли, що в Україні створили платформу зі списком артистів, блогерів та політиків, які підтримують війну проти України.

Читайте також: Заштовхали перехожого в авто і образили жінку: ТЦК розслідує черговий конфлікт з військовими

Реклама:

Головне сьогодні