Корисні овочеві консерви на випадок блекаутів: топ-5 продуктів від "Ніжин"

Корисні овочеві консерви на випадок блекаутів: топ-5 продуктів від Ніжин

Минув уже рік з того часу, як українці мали величезну потребу у смачній та корисній їжі тривалого зберігання, павербанках, батарейках, туристичних плитках та свічках. Адже блекаути, спричинені російськими обстрілами інфраструктури, захопили усіх зненацька.

Цього ж року, завдяки мужності енергетиків та військових, ми досі маємо безперервний доступ до електроенергії. Але тривога через обстріли та відключення світла нікуди не зникає, адже війна досі триває.

Сподіваємося, що українцям не доведеться сидіти при свічках через відключення, але бути готовим до можливих проблем зі світлом все ж таки варто. Тому бренд "Ніжин" нагадує, що у його асортименті є багато смачних, поживних та корисних овочевих консервів, які дозволять навіть у найтемніші миті зберігати позитив.

Консервація про запас — спокій, смак та користь

Існує стереотип, що овочева консервація не містить поживних речовин і краще їсти свіжі, або хоча б розморожені овочі. Але насправді все не зовсім так. Під час спеціальної обробки овочі втрачають не більше вітамінів, ніж при запіканні, смаженні чи варінні.

А у деяких випадках усе навпаки — у консервованих продуктах корисних елементів значно більше! Наприклад, консервовані томати містять багато лікопіну, який допомагає зберегти зір та вберегти очі від катаракти.

Заморожені ж овочі мають вагомий мінус — їх зберігання залежить від стабільності енергосистеми. Якщо за день 3 чи 4 рази вимкнути холодильник та морозилку, овочі ризикують зіпсуватися. А от овочевій консервації хоч би що. Стоїть на антресолях чи в коморі 2-3 роки і чекає свого часу. На випадок блекаутів це — ідеальний варіант.

Що покласти у комору на випадок відключень

Головне — не піддаватися панічним настроям і зі спокійним серцем заходити в супермаркет. "Ніжин" пропонує п’ять різновидів овочевої консервації, які допоможуть у скрутному становищі. Їх не просто зручно зберігати, а ще й не треба додатково готувати — в потрібний момент відкриваєте банку і смакуєте.

Овочеві ікри

В асортименті "Ніжин" одразу 4 види овочевої ікри. Класична ікра з кабачків, з баклажанів, солодкого перцю та міксу з перцю та баклажанів. Куштувати їх можна просто з хлібом, додавати до страв чи готувати — справа лише вибору. Обирайте на свій смак!

  • Ікра кабачкова

Неперевершена класика — проста та швидка. Розкриваємо її секрет: ікра надзвичайно смакує просто з банки! Відкриваєте кришку, берете ложку і насолоджуєтеся. Також смакує до будь-яких основних та перший страв, наприклад, рису, пасти чи супу.

  • Ікра з солодкого перцю

Традиційна страва балканської кухні, лише нещодавно почала набирати популярність в Україні. Але якщо ви спробуєте її хоч раз, більше ніколи не забудете! Смакує з брускетою, стане ідеальним соусом до м’яса, печені чи супу — ммм смакота.

Салати з баклажанів

Одразу і безповоротно викликають відчуття теплого сонячного літа, якого нам так не вистачає у холодний осінньо-зимовий період. "Ніжин" пропонує лінійку консервованих баклажанів, які потішать навіть найвибагливіших споживачів - баклажани по-грецьки, баклажани гострі зі східними прянощами, баклажани з чорносливом та в аджиці.

  • Баклажани гострі зі східними прянощами

Мікс з баклажанів, цибулі, солодкого перцю, томатної пасти, часнику та дрібки спецій — саме те, що зігріє та наситить в холодні зимові вечори.

  • Баклажани з чорносливом

Чудова основа для кулінарної творчості — чорнослив додає цікавий солодкий та ароматний післясмак до баклажанів, разом вони утворюють неочікуване, але дуже смачне поєднання.

Овочеві салати та квасоля

Смакують так само чудово просто з баночки, але також чудово доповнять святкову вечерю. Лечо, лечо з квасолею, рататуй, квасоля у томатному соусі, маринований перець — просто надзвичайне розмаїття овочів та смаків. А новинка "Ніжин" — "Мексиканська фієста" не залишає байдужими навіть дітей (тих, хто полюбляє гостреньке).

Про цей салат варто поговорити окремо, адже це сучасне та цікаве поєднання кукурудзи, квасолі, спаржевої квасолі, моркви та інших овочів, яке створює смачний, поживний та яскравий мікс. Неймовірно пасує до м’яса та смажених овочів.

Готові перші страви

Новинки, які стали незмінними фаворитами в українців — розсольник та борщ по-українськи від "Ніжин". Створили їх у противагу іноземним виробникам, які виготовляють український борщ. Український! Тож на Ніжинському консервному заводі вирішили не відставати і зробити для світу дійсно автентичний продукт.

  • Борщ по-українськи

Лише додайте в каструлю з водою чи бульйоном баночку борщу від "Ніжин" приблизно в однаковій пропорції, доведіть до кипіння і страва готова. Чи можна приготувати борщ ще швидше? Питання риторичне, адже відповідь на нього очевидна. Борщ від "Ніжин" — це магія на кухні. І це не заправка, а справжнісінький борщ! Усі овочі вже у банці.

  • Розсольник

Спосіб приготування такий самий, як і в борщу. Чи може ви хочете зробити супчик густішим, або навпаки — додати більше бульйону? Вибір за вами, але головне, що вам більше не доведеться годинами морочитися над вечерею, адже на допомогу прийшли консервовані супи від "Ніжин".

Улюблена класика — огірочки та помідори

Збиратися з друзями та рідними, говорити, підтримувати один одного, смакуючи ніжинські огірочки та помідори — це те, що об’єднує та допомагає пережити найскладніші часи. Наші традиції, наш гумор, наша сміливість та наша впевненість у кращому майбутньому допомагають у найпохмуріші часи.

І яка б ситуація не була за вікном чи в новинах, ці маленькі, але неймовірно важливі дрібниці нагадують нам, що одного дня все обов’язково зміниться на краще.

Підтримуймо один одного, тримаймося поруч, якими б різними ми не були. А хрумкі українські огірочки від "Ніжин" завжди стануть в пригоді.

Головне сьогодні