У Запоріжжі п’ять екіпажів патрульних посеред ночі шукали підлітків. Один із них застряг у мулі

Ірина Батюк — 28 листопада 2023, 17:38

У Шевченківському районі Запоріжжя під час прогулянки загубилися двоє хлопців. Один із них впав у річку та тривалий час не міг самостійно вибратися.

Патрульні організували пошуково-рятувальну операцію, повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Запорізької області.

У коментарі для "УП. Життя" старша інспекторка пресслужби Управління патрульної поліції Запорізької області Катерина Шевченко зазначила, що подія трапилася під час комендантської години. Виклик надійшов від 13-річного Максима, який впав у воду.

"Патрульні ретельно обстежували всі берегові ділянки, гучно кличучи дітей, й одночасно підтримували телефонну розмову з одним із хлопчиків. Ситуація ускладнювалася тим, що на вулиці була морозна температура, до того ж дитина зовсім не орієнтувалася на місцевості, а її телефон мав низький заряд", – розповіли патрульні.

Згодом вони віднайшли знесиленого хлопця. Він був по плечі у воді і не міг рухатися, бо занурився в мулисте дно. Інспектори пробралися до нього через щільні зарості очерету та врятували.

"Патрульні одразу переодягнули дитину в сухий одяг, а рятувальники, які прибули на допомогу, донесли Максима до патрульного авто. Надалі охоронці порядку передали дитину медикам", – кажуть у пресслужбі.

Товариша Максима знайшли трохи пізніше. Сергій був промерзлий і наляканий, адже довго бродив хащами на іншому березі річки. Його інспектори також передали до медичного закладу.

За словами Катерини Шевченко, зараз хлопці перебувають у дитячій лікарні. Медики кажуть, що загрози їхнім життям немає.

Обидва хлопці мешкають в одному зі сіл Запорізької області. Як вони опинилися в обласному центрі, наразі невідомо. Справу передали ювенальній поліції. Там вирішують питання про притягнення батьків до відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали, що патрульні врятували козла з-під завалів неподалік лінії фронту.

Читайте також: "Не міг злетіти": на Хмельниччині врятували травмованого лебедя. ФОТО

Реклама:

Головне сьогодні