У Непалі вперше зареєстрували одностатевий шлюб

Ірина Бура — 30 листопада 2023, 11:05

У селі в Непалі зареєстрували перший одностатевий шлюб. Це сталося через п'ять місяців після того, як Верховний суд цієї країни видав тимчасовий наказ, який дає "зелене світло" таким шлюбам.

Офіційне узаконення стосунків між 36-річним Рамом Бахадуром (Майєю) Гурунгом, який народився чоловіком, але ідентифікує себе як жінку, і 26-річним Сурендрою Панді, відбулося в офісі сільського муніципалітету Дорді на заході Непалу, пише Reuters.

Пара разом уже дев'ять років.

"Ми видали подружжю свідоцтво про реєстрацію шлюбу з урахуванням постанови Верховного суду та вказівок відповідних державних органів", – сказав Хем Радж Кафле, головний адміністративний працівник сільського муніципалітету Дорді.

Фото: PRAKASH MATHEMA/gettyimages

У червні Верховний суд Непалу видав тимчасовий наказ, який дозволяє одностатевим парам реєструвати свої шлюби в очікуванні остаточного вердикту.

Засновник провідної організації із захисту прав гомосексуальних прав у Непалі "Blue Diamond Society" Суніл Бабу Пант сказав, що це перемога сексуальних та гендерних меншин, які давно вимагають рівних прав, включаючи визнання їхніх шлюбів.

"Це історична подія. Це відкриє їм двері для спільного відкриття банківських рахунків, володіння та передачі майна, як і будь-яким іншим парам", – додав Пант та наголосив, що це перша подібна реєстрація шлюбу в Південній Азії.

Читайте також: "Одностатеві шлюби" та реєстровані цивільні партнерства. Чому одного в Україні не буде і як планується реалізовувати інше"

Реклама:

Головне сьогодні