На Київщині ялинку прикрасили малюнками "Маші та ведмедя", голова селищної ради обіцяє їх замалювати. ФОТО

Вікторія Андрєєва — 11 грудня 2023, 14:51

У селищі Коцюбинське на Київщині встановили новорічну ялинку. Її задекорували малюнками з російського мультфільму "Маша та ведмідь", а також зображенням Діда Мороза зі Снігуркою.

Про це повідомила колишня головна редакторка сайту руху "Чесно" Ірина Федорів.

"Поставили в моїй громаді ось таку йолку. Мені про це пишуть односельці і обурюються, яка бл*ть "маша і мєдвєді", яка "снігурочка і дєушка мороз"?

Ви розумієте, що тільки люди, які не мають відчуття цінностей, можуть вгатити в 2023 році йолку "маша і мєдвєді" і "дєдушку мороза і снєгурочку", – обурюється вона.

Фото: Ірина Федорів

Голова Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш у коментарі "Українській правди. Життя" пояснив, що ялинці та декораціям вже кілька років, тож на їхнє встановлення цьогоріч не витрачали грошей з бюджету.

"Ця ялинка з малюнками стоїть вже четвертий рік. Ми не витратили ані копійки на її встановлення. Це лише декоративна огорожа з малюнками.

"Машу і медведя" можна розглядати просто як мішку і дівчинку. Жодних підтекстів там не було. Але я вже наказав замалювати, бо роздувають "зраду".. А дід Мороз… То не він, а святий Миколай!", – скаржиться Сергій Даніш.

Ялинка в Коцюбинському

Ірина Федорів вважає, що такі дії сільського голови не помилкові, а системні.

"Це не просто Даніш тупанув – це системна історія", – додала вона.

Вона нагадала, що Сергія Даніша у 2020 році обрали селищним головою Коцюбинського від партії "Слуга народу". Через спільну діяльність з Володимиром Карплюком (теж депутатом від "Слуги народу") Ірина Федорів наголошує на зв'язку Даніша з колишнім учасником партії Олександром Дубінським.

Читайте також: Волонтер встановив різдвяну ялинку за 6 км від Бахмута. ФОТО

Реклама:

Головне сьогодні