Все горіло, люди кричали, вибухали авто: розповідь лікарки з Києва, в будинок якої влучили уламки російської ракети

Ірина Бура — 14 грудня 2023, 19:15

У ніч на 13 грудня уламки збитих балістичних ракет РФ потрапили у декілька багатоповерхових будинків у Києві і спричинили руйнування та займання.

"УП.Життя" вдалося поспілкуватися із мешканкою постраждалого будинку на вулиці Остафія Дашкевича. Це – педіатриня і дитяча інфекціоністка Олена Луцька.

Нині жінка відкрила збір для допомоги людям, які травмувалися та фактично залишилися без житла через обстріл РФ.

Жінка розповіла, що вибухи сталися уночі, коли усі люди спали.

ФОТО: зі сторінки Олени Луцької у сомережі

"Було два вибухи. Я прокинулася після першого, він, здавалося, стався геть поряд, а під час наступного вибуховою хвилею "винесло" мої вхідні двері і я побачила, що горить квартира сусідів. Світло зникло. Вибухали автівки під будинком. Я і мій чоловік кричали людям, щоб вони виходили зі своїх квартир на вулицю. Дуже боялася, що наш будинок може обвалитися, – розповідає жінка.

Олена Луцька додає, люди кричали, бігали босими ногами по уламках, були у крові.

"Моя 8-річна доня теж дуже злякалася, плакала. Електроенергії не було, але я буквально за секунди одягнула дитину, узяла собак і ми швидко пішли на вулицю. Я боялася, що ми не зможемо вийти, бо у будинку палав вогонь.

Мій чоловік залишився шукати кота. Коли ми зрештою вийшли у двір, я не одразу зрозуміла, куди йти – всюди палали і продовжували вибухати авто", – продовжує лікарка.

Наразі мешканці постраждалої багатоповерхівки не можуть повертатися у свої оселі. У будинку проводяться обстеження будівельних конструкцій.

Олена Луцька зауважує, всі служби спрацювали дуже оперативно. Швидкі та пожежники прибули зовсім скоро після влучання. А комунальники сьогодні цілий день прибирали уламки, затягували плівкою вікна.

Нині жінка оголосила збір на допомогу постраждалим мешканцям.

"Мене попросили відкрити рахунок, бо я лікарка і люди мене знають та довіряють, але я не опікуюся всім будинком, лише кількома сім'ями, яких я знаю, і знаю, як вони постраждали. Якщо гроші залишаться, я віддам їх іншим постраждалим", – каже вона.

Одна із мешканок будинку, кому взялася допомагати пані Олена – вчителька молодших класів Ольга. В її квартирі повибивало всі вікна, меблі та інші речі – в уламках скла. Вхідні двері заклинило і жінка не могла вийти. Пощастило, що сусіди їх вибили.

Також, за словами Олени Луцької, від вибуху постраждала журналістка Тетяна Логвиненко. У її квартирі повибивало всі вікна, обличчя і голову жінки посікло уламками. Матір Тетяни отримала сильні травми, коли її вибуховою хвилею викинуло в іншу кімнату. Нині вона перебуває в лікарні.

У квартирі інших сусідів Олени Луцької через влучання сталася пожежа.

"Дуже постраждала моя сусідка Валентина, нині вона перебуває у відділенні нейрохірургії, в неї важка черепна травма, її прооперували. Коли я її побачила після вибуху, вона була вся у крові і шукала свого собаку", – завершує лікарка.

Для охочих допомогти постраждалим будинку на вулиці Дашкевича, ось посилання на монобанку.

Читайте також: "Мріє повернутися додому": у Львові лікують бібліотекарку з Авдіївки, яка після обстрілу втратила кінцівку

Реклама:

Головне сьогодні