У "Дії" можна буде подати скаргу на укриття або знайти найближче на інтерактивній мапі

Вікторія Андрєєва — 19 грудня 2023, 18:15

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував інтерактивну мапу укриттів на держпорталі "Дія" – вона буде схожою на карту "пунктів незламності".

Також через застосунок можна буде подати скаргу на стан укриття, йдеться на сайті уряду.

"Вся інформація про наявність укриттів буде доступна через Дію у вигляді інтерактивної мапи. Кожен українець зможе оцінити стан укриття, спрямувати скаргу або ж подати свою пропозицію. Аналогічна система вже працює щодо пунктів незламності", – заявив прем'єр-міністр 19 грудня.

Він додав, що уряд наразі опрацьовує постанову щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту.

Фото: Вікторія Андрєєва

"Ухвалили постанову, що уточнює вимоги до облаштування захисних споруд цивільного захисту. Це норми пішохідної доступності, чіткий облік укриттів державою, громадами та підприємствами, акумулювання даних в Інформаційній системі, за яку відповідальна ДСНС і яка інтегрована з іншими державними реєстрами", – пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно двох школярів з собакою не пустили в укриття під час повітряної тривоги в столиці. Охоронець пояснив це тим, що в інших дітей може бути алергія на собачу шерсть. Поки діти шукали інше укриття, у небі над ними збили ворожу ціль.

Читайте також: "Їх просто залишили під ракетами": киянка розповіла про стан своїх дітей, яких не пустили в укриття з собакою

Реклама:

Головне сьогодні