У Південній Кореї абітурієнти подали до суду через те, що іспит закінчився на 1,5 хвилини раніше

Альона Павлюк — 20 грудня 2023, 13:00

У Південній Кореї абітурієнти подали позов на державу за те, що їхній вступний іспит закінчився на 1,5 хвилини раніше.

Вони вимагають матеріальної компенсації, повідомляють BBC та Yonhap News Agency.

39 абітурієнтів подали позов на державу до Центрального окружного суду Сеула з вимогою сплатити кожному по 20 мільйонів вон (15,2 тисячі доларів). Саме стільки коштує річне навчання в університеті.

Іспит проходив 16 листопада у сеульській школі Kyungdong. Майбутні студенти стверджують, що під час тесту з корейської мови дзвоник пролунав на 90 секунд раніше. Кнопку невчасно натиснув відповідальний за це вчитель.

Південнокорейські абітурієнти подали до суду, бо іспит закінчився на 90 секунд раніше. Фото: nirat.pix/Depositphotos

Школа дозволила учням протягом 90 секунд дописати свої роботи під час обідньої перерви, але заборонила змінювати вже позначені відповіді.

Деякі студенти стверджували, що були дуже засмучені й не могли зосередитися на решті іспиту. Решта взагалі відмовилася від тестування й повернулася додому.

Вступний іспит до університетів Південної Кореї називається Suneung. Він триває протягом восьми годин і складається одразу з кількох предметів, які абітурієнти складають по черзі.

Suneung є одним із найскладніших іспитів у світі. Від нього залежить не тільки вступ до навчального закладу та майбутнє місце роботи, але навіть стосунки.

Під час іспиту створюють всі умови для концентрації, зокрема закривають повітряний простір та відкладають відкриття фондової біржі.

Це не перший випадок у Південній Кореї, коли дзвоник пролунав завчасно. У квітні 2020 році в іншій школі Сеула екзамен закінчили на 3 хвилини раніше. Тоді суд змусив державу виплатити абітурієнтам по 7 мільйонів вон – 5,3 тисячі доларів.

Нагадаємо, у Парижі директора престижного вишу відсторонили через звинувачення у домашньому насильстві.

Читайте також: Університет не має бути "фабрикою": які зміни чекають на студентів

Реклама:

Головне сьогодні