На Волині судили священника: він зв'язав скотчем школярку, яка зірвала біля храму черешні

Ірина Бура — 21 грудня 2023, 14:34

На Волині суд виніс вирок священику, який зв’язав школярку і погрожував зброєю, бо вона рвала черешні на території храму.

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, інцидент стався ввечері 8 червня на території місцевого храму Святої Анни римо-католицької церкви. Священик помітив дівчину, яка рвала черешні. Точний вік школярки не вказаний, але відомо, що їй ще не виповнилося 14 років, пише Zaxid.Net.

Священнослужитель схопив дівчину за руки і потягнув до гаража. Там він обмотав скотчем тіло і обличчя дитини так, що їй важко було дихати. Згодом він прив’язав дівчину до металевої труби і погрожував їй гвинтівкою. Після 15 хвилин тортур священник її відпустив.

На судовому засіданні священик пояснив свої дії "надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку потерпілої, бажанням її налякати і провчити". Свій вчинок він засудив, наголосивши, що компенсував "моральну шкоду потерпілій і вибачився перед її батьками".

Фото: dookdui/Depositphotos

Суддя визнав чоловіка винним у порушенні ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі малолітньої).

"Негативна подія, яка сталася в житті обвинуваченого, має здебільшого ситуативний характер, і є виключенням, а не правилом. Обвинувачений, через особливості свого стану і нервове виснаження, не знайшов у цьому випадку правильної реакції на дії потерпілої, яка б базувалася на нормах закону і моралі.

Його реакція далеко вийшла за межі адекватності. Однак, слід відмітити, що обвинувачений очевидно засуджує в собі цей вихід за межі адекватності і робить все для того, щоб виправити ситуацію", – йдеться у вироку суду.

Оскільки священник розкаявся за скоєне, а також відшкодував батькам дитини збитки, суд призначив йому рік іспитового терміну. Також він повинен заплатити майже 7 тисяч гривень за проведені експертизи.

Вирок ще не набрав законної сили, тож сторони можуть подати апеляції.

Читайте також: Народила від батька: на Сумщині поліцейські затримали чоловіка, який систематично ґвалтував доньку

Реклама:

Головне сьогодні