На дні гранітного кар'єру на Дніпропетровщині встановили ялинку з гірляндами. ВІДЕО

Ірина Бура — 26 грудня 2023, 11:17

Дайвери з Полтави, Дніпра та Запоріжжя встановили новорічну ялинку на дні Новомиколаївського гранітного кар'єру, що в Дніпропетровській області. У зануренні взяли участь 12 дайверів.

Як розповів у коментарі "УП. Життя" керівник школи дайвінгу у Дніпрі – Андрій Воробйов, який є головним організатором дійства, така незвичайна традиція зі встановлення ялинок у воді триває років із 20.

"Частіше за все ми встановлюємо святкове дерево у нашому Новомиколаївському кар'єрі, запрошуємо долучитися до дійства хлопців-дайверів з Полтави, Запоріжжя, цьогоріч вони також були", – розповідає Андрій.

Максимальна глибина Новомиколаївського гранітного кар'єру – 47 метрів, однак цьогоріч учасники вирішили встановити ялинку на 30-метровій глибині. Увесь процес із занурення і встановлення ялинки зайняв годину.

ФОТО: зі сторінки Андрія Воробйова у соцмережі

"30 метрів це приблизно висота 10-поверхового будинку. І це досить серйозна глибина. Не всі дайвери можуть занурюватися так, любителі точно ні. Це можуть робити технічні дайвери це особлива кваліфікація, коли дайвери можуть дозволити собі пірнати з навантаженням у крижану воду, глибоку водойму і використовувати спеціальне спорядження і костюми", – додає Андрій Воробйов.

Ялинку прикрасили гірляндою, яка світиться під водою. Як розповідає Андрій, це спеціальна герметична гірлянда зі спеціальними акумуляторами. Її цьогоріч зробили і привезли дайвери із Запоріжжя. Світилася вона під водою три години. Це досить довго, зауважує професійний дайвер.

За словами чоловіка, встановлювати ялинку таким чином – це традиція для дайверів.

Ялинка перед зануренням

"Це символ того, що починається новий дайверський рік. Так само, як на суходолі люди щось на це свято покладають – здійснення якихось мрій, так само і дайверському світі", – пояснює він.

Найбільша глибина, на яку Андрій із колегами встановлювали святкове дерево – 50- метрів.

Читайте також: NASA показало яскраве скупчення зірок, схоже на різдвяну ялинку

Нагадаємо, раніше ми писали, які ялинки встановили в містах України у 2023 році, а також що у Києві на Софійській площі засяяла головна ялинка країни.

Волонтер встановив різдвяну ялинку за 6 км від Бахмута, а у Львові встановили ялинку, яку подарувало місцеве подружжя.

Нагадаємо вам і про незвичні ялинки, які можна зробити власноруч.

А у Німеччині пара прикрасила вдома 555 ялинок і встановила світовий рекорд.

Реклама:

Головне сьогодні