"Надихнулись" російським серіалом: у Києві затримали юнаків, які побили та пограбували 16-річного хлопця

Ірина Бура — 28 грудня 2023, 15:34

У Києві правоохоронці викрили юнаків, які побили та пограбували 16-річного хлопця і готувались вчинити серію інших злочинів на території столиці.

За словами порушників, на це їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати.

На початку грудня цього року до поліції Києва звернувся місцевий мешканець із повідомленням про те, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина, повідомляє поліція Києва.

Правоохоронці встановили причетних до скоєння злочину осіб та доставили їх до відділку поліції.

Двом зловмисникам 2006 та 2007 років народження повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення

Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів. Надалі компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч, зазначають правоохоронці.

УСІ ФОТО: Нацполіція України

"Так відбулось і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення, та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а "виручені" кошти розподілили між собою.

Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати", – каже начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Двом зловмисникам 2006 та 2007 років народження повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний із насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану).

Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Ймовірно, мова йде про російський серіал "Слово пацана" про бандитські угрупування в Казані наприкінці 1980-х років.

Нагадаємо, що цей продукт російського пропагандистського кінематографа потрапив до топ-10 серед пошукових запитів українських користувачів Google у 2023 році. Він був знятий за підтримки Російського інституту розвитку інтернету – структури, що розподіляє бюджетні гроші на "патріотичний контент" та фінансує "воєнкорів".

Як заявили у Міністерстві культури та інформаційної політики у відповідь на публічний скандал довкола несподівано великої уваги українців до російського серіалу, стрічка "пропагує насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці, а також ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим".

Читайте також: У Києві на хабарі викрили працівників автошкіл, які допомагали "скласти іспит" майбутнім водіям



Реклама:

Головне сьогодні