Джипсі Бланшар вийшла з тюрми. Історія дівчини, яка замовила вбивство матері після років тортур

Олена Барсукова — 29 грудня 2023, 12:05

32-річна американка Джипсі Роуз Бланшар, яка попросила онлайн-бойфренда вбити її матір після років медичного насильства, вийшла із в’язниці.

Бланшар звільнили умовно-достроково, адже вона вже відбула 85% свого початкового терміну ув'язнення, відсидівши 7 років з десяти, повідомляє Associated Press.

У коментарі журналу People дівчина сказала: "Ніхто ніколи не почує, що я рада її смерті, або що я пишаюся тим, що зробила. Я шкодую про це щодня".

Дівчина з дитинства потерпала від насильства з боку матері Клоддін "Ді-Ді" Бланшар, яка страждала на делегований синдром Мюнхгаузена – психічний розлад, при якому батьки або опікуни перебільшують чи вигадують хвороби своїх дітей, аби отримати увагу і співчуття.

Джипсі Роуз у в'язниці. Фото: People

"Ді-Ді" змушувала доньку користуватися візком і трубкою для годування, вдавати, що вона страждає на лейкемію, м'язову дистрофію та інші серйозні захворювання.

Що сталося з Джипсі Роуз?

Клоддін Бланшар вигадувала доньці хвороби, адже, ймовірно, страждала на делегований синдром Мюнхгаузена

Джипсі Роуз Бланшар народилася 27 липня 1991 року в Луїзіані, коли її батькові Роду було 17, а матері Клоддін – 24. Того ж року батьки дівчинки розлучились. Після цього Клоддін усіляко запобігала спілкуванню Джипсі з батьком.

За словами батька дівчинки, його колишня дружина почала "вишукувати" у дитини хвороби, коли їй було три місяці. У 7-8 років Клоддін вже примушувала доньку пересуватися за допомогою крісла колісного.

Клоддін Бланшар роками збирала пожертви від благодійників, приймала подарунки (наприклад, будинок у Міссурі від Habitat for Humanity), возила доньку на лікування за кордон.

Серед діагнозів, які Клоддін приписувала доньці, були лейкемія, астма, порушення зору та слуху, м'язова дистрофія, судоми та затримка розумового розвитку.

Дитина приймала непотрібні ліки та була змушена їсти через трубку

Жінка применшувала справжній вік дитини, загодовувала її медикаментами, виривала їй зуби, обстригала волосся та робила медичні втручання, яких донька насправді не потребувала.

Серед непотрібних процедур, яких зазнала Джипсі Бланшард, було видалення слинних залоз.

Виявилося, що Джипсі Бланшар була абсолютно здоровою і не мала затримки розвитку. Але жінка давала здоровій дитині ліки, які дійсно викликали ускладнення.

Мати применшувала справжній вік дитини, загодовувала її медикаментами, видаляла їй зуби і волосся

Тривалий час Джипсі сама вірила у свою інвалідність. При цьому мати не дозволяла їй розмовляти під час візитів до лікаря.

Клоддін запевняла лікарів, що медичні записи її доньки були втрачені під час урагану "Катріна". Якщо вони ставили занадто багато запитань, вона знаходила нового лікаря.

Джипсі також розповідала про надмірний контроль з боку матері. Дівчинка ніколи не ходила до школи, їй не дозволяли спілкуватися з батьком, мачухою, зведеними братами й сестрами, а комунікація з однолітками була дуже обмежена.

У підлітковому віці Джипсі намагалася втекти, але за її словами, після однієї з таких спроб мати привʼязала її до ліжка на кілька тижнів.

Джипсі з матір'ю Клоддін

У 2015 році Джипсі спланувала вбивство матері разом зі своїм онлайн-бойфрендом Ніколасом Годеджоном, з яким вона таємно переписувалась в інтернеті.

Дівчина відчинила Ніку двері, коли Клоддін спала, і він зарізав її ножем. Пара забрала з будинку кошти та втекла на автобусі. Поліція заарештувала їх наступного дня у Вісконсині, де жив Годеджон.

Джипсі визнала себе винною у вбивстві другого ступеня. Їй присудили 10 років тюрми, а Ніколасу Годеджону – довічне увʼязнення без права на умовно-дострокове звільнення.

"Я хотіла звільнитися від її впливу. Я вмовила його на це", – заявила Джипсі на судовому процесі.

Ніколас Годеджон і Джипсі Роуз Бланшар

У вʼязниці Джипсі Роуз розповіла про пережите насильство і написала мемуари, які мають вийти наступного року.

Перебуваючи за ґратами, вона вийшла заміж за 37-річного Райана Скотта Андерсона зі штату Луїзіана. Адвокат Джипсі казав, що у в'язниці дівчина стала здоровішою, ніж будь-коли, та набрала вагу.

Історія Джипсі та її сім’ї лягла в основу серіалу The Act, який вийшов на Hulu у 2019 році.

Читайте також: Більшість пацієнтів – мертві. Історія шахрайства лікаря Паоло Маккіаріні, яка вразила світ

Реклама:

Головне сьогодні