Операція з порятунку тривала добу: в Полтаві з балкона викинули понад півтори тисячі кажанів

— 12 січня, 15:18

У Полтаві з балкона восьмого поверху викинули 1600 кажанів. Частину з них вдалося врятувати.

Про це повідомляє Український центр реабілітації рукокрилих.

Як розповіла в коментарі "УП. Життя" фахівчиня Центру Альона Шуленко, 10 січня їм надійшов виклик про те, що невідомі люди викидають кажанів з балкону багатоповерхівки. Побачивши це, небайдужі почали їх збирати.

"Загалом рятувальна операція тривала добу. Колонії зібраних рудих вечірників забрали до клініки", – пояснила Альона Шуленко.

Близько 600 кажанів загинули через падіння з висоти восьмого поверху

Фахівці підрахували, що з балкона викинули близько 1600 особин рукокрилих. 600 із них загинули, ще кілька десятків перебувають на лікуванні.

"Приблизно тисячу вдалося врятувати. Точні цифри назвати важко", – каже Альона Шуленко.

Тварин знайшли під час ремонту в одній із багатоповерхівок. Чому з кажанами так вчинили – достеменно невідомо. Альона Шуленко припускає, що люди просто злякалися, побачивши таку кількість тварин, і не знали, що з ними робити.

Фото: Український центр реабілітації рукокрилих

Руді вечірники – це мігруючий вид, вони зимують великими групами. Для цього переважно обирають міста. Там вони знаходять теплі місця, наприклад щілини чи обшивки балконів, і набиваються у них. Тому фахівчиня не дивується такій знахідці.

Центр реабілітації рукокрилих планує відправити здорових кажанів на зимівлю. Недужі залишаться під наглядом ветеринара. Навесні усіх тварин випустять на волю.

Загалом, Центр реабілітації рукокрилих від початку своєї роботи врятував понад 27 тисяч кажанів у 217 населених пунктах. Це унікальні ссавці, які занесені до Червоної книги України та потребують охорони.

Нагадаємо, нещодавно на Полтавщині також врятували тварин: 30 котів, 6 собак, 2 курки та качку.

Віра Шурмакевич, "УП. Життя"

Читайте також: У Києві врятували лисицю, яка залізла на 8 поверх недобудови

Реклама:

Головне сьогодні